- Reklama -

S Raskem v brance Bruins bodují. To platí už od listopadu

- Reklama -

O tom, že Bostonští Medvědi patří aktuálně k nejžhavějším týmům NHL, není pochyb. O svou úctyhodnou sérii osmnácti zápasů v řadě, ve kterých bodovali, nicméně Bruins nedávno přišli. Ne tak jejich gólman Tuukka Rask. Ten se momentálně může pochlubit skvostnou bilancí – vyhrál posledních osm zápasů, do nichž nastoupil a celkově svému týmu vychytal minimálně bod už jedenadvacetkrát v řadě!
Posledním gólmanem Bostonu, kterému se povedlo vychytat osm vítězství v řadě, byl Tim Thomas. Fantom play-off z roku 2011 chytal výborně i v následujícím ročníku a během listopadu a prosince roku 2011 vyhrál dokonce deset utkání za sebou.
Sérii 21 utkání s minimálně jedním bodem pro tým zaznamenalo před Raskem jen deset dalších brankářů, přičemž tři z nich také oblékali bostonský dres – Gerry Cheevers (celkem 32 utkání), Pete Peeters (31) a Frank Brimsek (23).


Asi netřeba dodávat, že současná bodová série finského gólmana je nejdelší v celé jeho kariéře. Z oněch jednadvaceti duelů si navíc Rask připsal hned devatenáct výher, pouze dvakrát se jednalo o prohru v nastavení či po nájezdech.
V sobotu pochytal 23 ze 24 střel Maple Leafs, včera pak nechyběl v brankovišti při výhře nad dalším divizním rivalem z Detroitu. Především proti již zmiňovanému Torontu se Finovi nebývale daří. Proti klubu, který jej draftoval v roce 2005 v prvním kole a krátce poté vyměnil za Andrewa Raycrofta, má bilanci 16 výher, 6 porážek a 2 porážek za bod, při úspěšnosti zásahů 92,6%.
Tuukka Rask nepoznal hořkost porážky v normální hrací době od 26. listopadu! „V poslední době je neuvěřitelný,“ vysekl mu o víkendu po vzájemném zápase poklonu útočník Toronta Mitch Marner. „Je to náš lídr,“ pochvaluje si kouč Bruins Bruce Cassidy.
Jak známo, nic netrvá věčně a jednou bezpochyby dojde i na ledového Fina. Už dva a půl měsíce ale platí, že s Raskem v brance mají Medvědi jistotu minimálně bodu.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -