- Reklama -

Sabres vyřadí Millerovo číslo 30

- Reklama -

Ryan Miller po minulé sezoně ukončil svoji bohatou kariéru ve 40 letech jako hráč Anaheim Ducks. Do NHL jej však draftovalo Buffalo, kde působil od sezony 2002/2003 až do ročníku 2013/2014. V jejich dresu patřil mezi absolutní gólmanskou špičku. Sabres nyní oznámili, že v následující sezoně vyvěsí Millerův dres s číslem 30 ke stropu arény.

Miller vévodí klubové tabulce v počtu vítězství, za 11 sezon jich u Šavlí nasbíral 284. Má druhý největší počet čistých kont v historii klubu – 28. Na prvního Dominika Haška však výrazně ztrácí, pardubický brankářský fenomén jich v Buffalu nastřádal 55.

Miller nikdy nevyhrál Stanley Cup, za sezonu 2010/2011 však získal Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře sezony, s americkou reprezentací má stříbrnou medaili z olympijských her ve Vancouveru.

- Reklama -

Díky následujícím angažmá ve St. Louis Blues, Vancouveru Canucks a Anaheimu Ducks se Miller stal Američanem s nejvíce vítěznými zápasy v základní části. Celkem si jich připsal 391, o 17 více než druhý John Vanbiesbrouck, celkově je mezi všemi gólmany 14. Stane se osmým hráčem historie Sabres, kterému se dostane této pocty.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -