- Reklama -

Sam Reinhart prolomil střelecké trápení

- Reklama -

Do přípravného kempu Buffala přicestoval s hodně velkým očekáváním a plný elánu se zakousl do tvrdých tréninkových dávek. Předvádí dobrou pracovní morálku, po trénincích zůstává na ledě a přidává si. Nicméně zatím o své výjimečnosti činovníky klubu nepřesvědčil a momentálně by se talentovaný forvard Sam Reinhart do základní sestavy Sabres s největší pravděpodobnosti nevešel.
V tradičním předsezónním turnaji mladých nadějí NHL v Traverse City odehrál čtyři zápasy a připsal si pouze jednu asistenci. V prvních třech přípravných utkáních Buffala vyšel bodově úplně naprázdno. To není zrovna moc lichotivá vizitka hráče, který byl letos draftován z druhého místa hned za obráncem Aaronem Ekbladem (Florida).
„Začíná to být trochu frustrující,“ sdělil Reinhart zámořským novinářům po úterním tréninku ve First Niagara Center. „Nejdůležitější je, že se dostávám do šancí a snažím se tvořit hru. Musím se toho držet a soustředit se na opravdu důležité věci. Mám na starosti především ofenzivu, měl bych být tedy produktivní.“
Poslední čtyři sezóny strávil Sam Reinhart v juniorské Western Hockey League. V jejím minulém ročníku odehrál nejproduktivnější hráč Kootenay Ice 60 utkání a nasbíral v nich 105 bodů (36+69). V celkovém hodnocení produktivity WHL obsadil čtvrté místo, mezi asistenty byl druhý.
„V juniorech není na hráče s pukem vytvářen takový tlak, proto si toho můžete dovolit daleko víc. Nejdůležitější je zvyknout si na vyšší tempo hry,“ popisuje osmnáctiletý Reinhart své první zkušenosti s profesionálním hokejem.
V prvních třech přípravných zápasech trávil na ledě průměrně 16 minut a 15 sekund, na branku soupeře vyslal jen dvě střely. Odborníci si všimli, že mu chvíli trvá, než se na ledě osmělí. Nejlepší výkony předváděl pokaždé až v poslední třetině.
„Samovou výhodou je jeho věk. Musíte mu dát trochu času, aby se adaptoval. Nějaký už dostal a nyní by měl začít dělat věci, v nichž je skutečně dobrý. Mám na mysli jeho hokejové myšlení nebo pohyb po ledě. Měl by se také více zapojovat do hry. Důležité je, že má chuť na sobě pracovat a neustále se zlepšovat,“ míní kouč Nolan.

Z  návratu do Kootenay Ice bych byl zklamaný

Předzvěst lepších časů by pro Reinharta mohl znamenat včerejší duel proti Washingtonu, ve kterém skóroval, když v čase 47:10 stanovil konečnou podobu výhry Sabres v poměru 6:1. Reinhart překonal brankáře Capitals Philippa Grubauera ranou z pravého kruhu. Perfektní přihrávku mu zpoza branky naservíroval Chris Stewart.
„Nějakou dobu jsem na ten gól čekal, tak se mi trochu ulevilo. Mám opravdu velkou radost, že to prošlo do branky,“ přiznal po utkání. „Celkově vzato jsme dnes odehráli nejlepší utkání,“ doplnil.
„Bylo fajn vidět ho s úsměvem na tváři. V předchozích zápasech předvedl několik povedených akcí, ale trefil se až tentokrát. Pro něj je dobře, že skóroval. Uleví se mu a nebude myslet na nulu v kolonce vstřelených gólů,“ komentoval Reinhartův střelecký počin hlavní kouč Buffala.
Poslední přípravný zápas čeká Sabres v pátek na ledě Caroliny. Trenéři mají možnost vyzkoušet rodáka z North Vancouveru i v úvodu nové sezóny. Dokud neodehraje desátý zápas, může ho Buffalo vrátit do juniorského celku bez toho, že by mu byl načatý rok zahrnut do nováčkovské smlouvy. Tu Reinhart podepsal 12. července 2014.
„Samozřejmě bych byl z návratu do Kootenay Ice zklamaný. O tom není pochyb. Nicméně počítám s tím, že když k tomu dojde, udělám, cokoli bude v mých silách, abych to přijal pozitivně a dominoval mezi juniory další rok,“ uzavírá kanadský centr.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -