- Reklama -

Šampióni z AHL Bertuzzi, Nosek a Frk čekají na svou šanci v Detroitu

- Reklama -

Grand Rapids Griffins, farmářský tým Detroitu Red Wings, přidal po čtyřech letech do své sbírky druhý Calder Cup udělovaný nejlepšímu celku American Hockey League (AHL). Výraznou měrou se o něj zasloužil útok ve složení Tyler Bertuzzi, Tomáš Nosek a Martin Frk.
Bertuzzi, synovec bývalého hráče NHL Todda, se dočkal ocenění nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů, kde v devatenácti duelech nastřádal stejný počet bodů.
„Říkáme mu ‚play-off Bert‘. Nevím, jestli je to díky jeho stylu, vůli nebo dychtivosti zvítězit, ale hraje nejlépe, když na tom nejvíce záleží. V průběhu roku by mohl nasbírat pět bodů, ale pak se předvede v play-off. Nejraději bych ho měl kolem sebe napořád,“ pěje ódy na svého spoluhráče Jared Coreau.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaadvacetiletý Kanaďan skončil v nadstavbové části sezony v bodování na šesté příčce. Frk se díky patnácti bodům v šestnácti mačích propracoval na čtrnácté místo. Nejlépe si z trojice vedl Nosek, jenž s dvaadvaceti body zaujal třetí pozici.
„Doufám, že jsem udělal vše, co bylo v mých silách, abych dokázal, že patřím do Detroitu. Snad se v příštím ročníku probojuju po kempu do týmu,“ věří čtyřiadvacetiletý Nosek.
„Někdy se tvrdá práce vyplácí. Ukázalo se to v play-off. Snažím se tvrdě pracovat každé střídání, každý zápas. Čas strávený v Detroitu mi také pomohl (Nosek v sezoně 2016-2017 naskočil do jedenácti soubojů za Red Wings, v nichž jednou skóroval; pozn. aut.). Dodalo mi to trochu sebevědomí, které jsem si vzal s sebou. Vyřazovací boje byly skvělé. Bert je úžasný kluk a hokejista. Jednou bude v NHL určitě nastupovat. Má před sebou velkou budoucnost. Hraní s ním a Frkem si užívám. Bylo to úžasné,“ popisuje své pocity pardubický rodák.
Třiadvacetiletý Frk je omezeně volným hráčem, o jehož následujících krocích by se v těchto dnech mělo začít jednat.
„Už brzy by se o mé budoucnosti mělo rozhodnout,“ tvrdí Frk, jehož si Rudá Křídla na draftu 2012 zvolila ve druhém kole ze 49. pozice.
„Je potěšením hrát s těmito dvěma hokejisty. Nastupujeme spolu přes rok a půl, takže přesně víme, kde se musíme (na ledě) nacházet,“ dodává rodák z Pelhřimova.


Jak Nosek, tak i Frk, musí v příštím ročníku projít přes tzv. waiver listinu, odkud si je může stáhnout ostatních třicet organizací. Frk má s tímto systémem zkušenost z uplynulé sezony, kdy si ho nejdříve z listiny volných hráčů vybrala Carolina, za níž odehrál dva duely. Hurikáni se ho rozhodli poslat na farmu, ale předtím ho museli znovu nabídnout konkurenci, čehož nevyužil nikdo jiný než Detroit.
Frk si v 65 utkáních na farmě připsal padesát bodů. Místo na soupisce Red Wings pro něj vypadá nadějně.
„Musí zapadnout do týmu. Je přínosný. Jen pár hráčů střílí podobně jako Marty Frk,“ vyzdvihuje přednosti českého forvarda trenér Griffins Todd Nelson.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -