- Reklama -

Samsonov i Jarry oba zaznamenali dvě čistá konta za sebou

- Reklama -

Washington a Pittsburgh zažívají rozdílné starty do sezony. Oba celky z Metropolitní divize jsou na druhém místě. Capitals jsou jen o bod za vedoucí Carolinou na vrchu tabulky, Tučňáci jsou zase druzí odspodu. Přesto mají jedno společné – poslední zápasy se podařily jejich gólmanům.

Capitals se rozjeli, na těsnou středeční výhru 1:0 nad Los Angeles navázali už jednoznačnějším skóre 4:0 proti San Jose Sharks. V obou případech měli v zádech jistotu jménem Ilja Samsonov.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Magnitogorsku si proti Kings připsal 34 úspěšných zákroků. Proti Sharks se „nadřel“ na druhou nulu za sebou méně – pochytal 22 střel soupeře.

- Reklama -

„Vypadá v pohodě, maximálně soustředěný. Pochytal všechny střely, které měl a předvedl i pár těžkých zákroků,“ okomentoval výkony svého svěřence hlavní kouč Washingtonu Peter Laviolette.

Naposledy udržel čisté konto ve dvou po sobě jdoucích zápasech v dresu Washingtonu Braden Holtby v lednu 2017. Samsonovovi se to navíc podařilo ve dvou venkovních zápasech, pro takový příklad musíte jít hlouběji do historie mužstva z hlavního mužstva USA – naposledy se to povedlo Clintu Malarchukovi v únoru 1988.

Vychytaný Jarry

Pittsburgh se od začátku sezony vypořádává s velkou marodkou, na které mu zůstávají klíčoví hráči. Poslední dvě utkání však dávají naději do budoucna. Ve čtvrtek rozdrtili Tučňáci Montreal 6:0, přičemž jejich gólman Tristan Jarry pochytal 24 střel soupeře. Druhou nulu vychytal o dva dny později proti Torontu, při výhře 2:0 zastavil ještě o dvě střely více.

„Je klidný. Některé z jeho zákroků, obzvlášť ty, které učinil při našem oslabení 5 na 3, vypadaly opravdu jistě. Při zákrocích působí jistě a klidně, což nám velmi pomáhá,“ pochválil svého spoluhráče kapitán Pittsburghu Sidney Crosby.

Jarry v současnosti drží svoji neprůstřelnost 151 minut a šest vteřin.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -