- Reklama -

Sborná se raduje. Na domácím šampionátu ji posílí Ovečkin a další hvězdné duo

- Reklama -

Po vyřazení Washingtonu z play off NHL posílí ruskou reprezentaci na mistrovství světa hvězdný útočník Alexandr Ovečkin. Od šampionátu ve Vídni (2005), na němž debutoval u seniorského národního týmu, se Ovečkin zúčastnil všech turnajů s výjimkou MS 2009 v Bernu. Spolu s ním se připojí ke sborné také jeho kluboví parťáci forvard Jevgenij Kuzněcov a obránce Dmitrij Orlov.
Informaci již potvrdila Ruská hokejová federace.
Ovečkin, Kuzněcov a Orlov povoláni do národního týmu, hlásá příspěvek na oficiálním twitterovém účtu ruské federace:


Washington vypadl v noci na středu ve 2. kole play-off, když podlehl Pittsburghu 2:4 na zápasy (více čtěte zde).
Podle České televize ale stále není jisté, zda a kdy všichni tři do Moskvy přiletí. Podobně totiž Rusové reagovali i na vyřazení New York Islanders, když v pondělí zveřejnili zprávu, že povolali útočníka Nikolaje Kuljomina. Ten však do dějiště šampionátu stále nepřiletěl, jelikož čeká na absolvování výstupní lékařské prohlídky.
Ruská média přesto považují přílet washingtonského tria za hotovou věc.
„Pro náš tým je to velká posila. Myslím si, že v tomto složení budeme bojovat o zlato,“ cituje portál championat.com bývalého trenéra ruské reprezentace Vladimira Krikunova.
Dmitrij Orlov a Jevgenij Kuzněcov se s Ovečkinem potkali v ruském týmu při předloňském mistrovství světa v Bělorusku, kde Rusové získali zlaté medaile. Kuzněcov byl navíc i u triumfu na MS 2012.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -