- Reklama -

Scheifele vyfasoval čtyřzápasový trest za zranění Evanse

- Reklama -

Útočník Winnipeg Jets Mark Scheifele dostal čtyřzápasový trest za napadení útočníka Montrealu Jakea Evanse.

Incident se odehrál v utkání druhého kola play-off poté, co Evans skóroval do prázdné branky Winnipegu. Rozjetý Schiefele Evanse nevybíravě srazil a způsobil mu otřes mozku. Už v zápase vyfasoval osmadvacetiletý útočník Jets trest na pět minut plus do konce utkání.

Scheifele se rozhodl přijmout trest a nebude se proti němu odvolávat. „Nechci rozrušovat tým. Mám sice možnost se odvolat, ale nevyužiji ji. Trest přijímám,“ nechal se slyšet asistent kapitána Jets.

A přidal také, jak on viděl celou situaci. „Chtěl jsem zabránit gólu v naší síti. Nechtěl jsem nikoho zranit, hlavou mi jen jelo, že chci zabránit gólu. Výsledek toho vše je strašný,“ kál se Scheifele, pro kterého se jedná o první suspendaci v jeho desetileté kariéře v NHL.

- Reklama -

Po zprávě, že Jake Evans má otřes mozku popřál svému protihráči brzké uzdravení, protože to jeho zdraví je nyní tou nejdůležitější věcí.

„Přijal jsem svůj trest. Přijal jsem svoji odpovědnost za to všechno. Ale nechápu, že do toho byla vtažena i moje rodina. Telefonáty, vyjádření na internetu, já tohle unesu, jsem dospělý muž a chápu, že mám za to odpovědnost. Ale moji rodiče, bratr nebo sestra s tím nemají nic společného a nezaslouží si to,“ řekl Scheifele po vynesení verdiktu.

Titulní foto: Icon Sportswire

 

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -