- Reklama -

Scrivens bez poskvrny, Rangers v závěru řádili

- Reklama -

Když byl Ben Scrivens zařazen mezi hvězdy minulého týdne, někdo možná pozvedl obočí. Dobře, vychytal tři výhry, ale ostatní statistické hodnoty nic moc. V pondělí gólman Edmontonu ukázal, že ve formě opravdu je. Z 29 střel vyslaných hráči Canadiens nepustil ani jednu a posedmé v kariéře udržel čisté konto, položil tím základ k výhře Oilers 3:0.
Vepředu se o čtvrté vítězství Olejářů v řadě nejvíce zasloužil Benoit Pouliot (1+1). Montrealský Tomáš Plekanec, jediný český aktér včerejších utkání, byl u všech tří inkasovaných branek. Pro Habs série čtyř úspěchů v řadě skončila, potvrdit renomé nejlepšího týmu Východní konference se budou snažit dnes večer v Calgary.
Zezadu na ně pomalu dotírají NY Rangers, kteří předvedli dokonalý obrat v duelu s Minnesotou. V úvodních dvou třetinách nepředvedli nic, co by stálo za zmínku – až na vyloučení Chrise Kreidera a Johna Moorea do konce utkání. Po čtyřiceti minutách prohrávali 0:3. Do závěrečného dějství ale jako by nastoupilo úplně jiné mužstvo.
Dvě branky během necelých dvou minut, rychlá reakce na další gól protivníka a tři minuty před sirénou tvrdý úder do vazu Divochů. V čase 56:12 srovnává mladý útočník Anthony Duclair svým prvním gólem v NHL skóre, o 37 sekund později obrací výsledek Mats Zuccarello. Norský reprezentant a Derick Brassard si shodně připsali po třech bodech (oba 1+2).

Příští zápas v TV: Chicago – Anaheim, út/st 28. října, 1:35, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -