- Reklama -

Scrivens vychytal bývalé spoluhráče. Plekanec vyrovnal své bodové maximum v jednom zápase NHL

- Reklama -

Teprve čtvrtou výhru od nového roku zaznamenali hráči Montrealu Canadiens. První po čtyřech porážkách v řadě. Habs se chytili na Edmontonu, který s navrátilcem do sestavy Connorem McDavidem zvládl dvě poslední utkání. V Montrealu narazil. Domácí přejeli hostující Olejáře po přesvědčivém výkonu vysoko 5:1.
Muži večera byli Tomáš Plekanec, který nasbíral čtyři body za gól a tři asistence, a Ben Scrivens. Brankář, který ještě nedávno chytal za Edmonton, dostal v bráně Montrealu šanci proti svému bývalému týmu a odvděčil se výborným výkonem. Z 24 střel pustil za svá záda jenom jednu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Brankář, jenž přišel do Montrealu 28. prosince při výměně za Zacka Kassiana, měl dokonce dlouho naději na čisté konto. Přišel o něj až v závěrečné třetině za stavu 4:0, kdy ho překonal z jediné gólové akce Edmontonu Benoit Pouliot. Gól byl o to smutnější, že padl při hře hostů v oslabení.
„Nejsem zklamaný z výměny,“ řekl Scrievens, který byl začátkem sezóny po přípravném kempu stejně odeslán Olejáři na farmu do Bakersfieldu. „Myslím, že jestli ve mně je nějaké zklamání, tak to, jak jsem sám sebe vnímal jako zničeného, když mě poslali dolů…“
„Loni jsem odchytal v téhle lize 57 zápasů a pak se to obrátí proti vám…“ pokračoval brankář Habs. „Myslím novou manažerskou skupinu. Nakonec je všechno jenom byznys, už jsem byl vyměněný předtím. Z výměny člověk není zahořklý. Pořád mám v tom týmu nějaké přátele.“
„Věděli jsme, co na něj hrát, ale byl prostě v té nejlepší formě,“ řekl na adresu gólmana uznale forvard hostů Pouliot. „V první třetině pochytal několik gólů… Podle mě je udržel ve hře a oni to pak obrátili.“
Druhým hrdinou večera byl Tomáš Plekanec. Český útočník byl u čtyř z pěti gólů Canadiens a prožil svůj nejlepší večer v sezóně. Dosud bodoval v utkání nejvýš třikrát. Ve vydařeném úvodu ročníku si zapsal dvakrát po třech asistencích. Tentokrát k nim ještě branku a vyrovnal si tak osobní rekord, víc bodů v utkání nikdy neposbíral.
V posledních sedmi duelech přitom Plekanec zaznamenal jediný bod za asistenci. „Byla to jedna z těch nocí, kdy jakmile se dotknete puku, všechno vychází,“ řekl ke svému výkonu český útočník.
Vidět byl tradičně také P.K. Subban, který bodoval popáté v řadě. Výkony elitního beka Habs ocenil i Connor McDavid, jenž naopak vyšel po dvou duelech od návratu bodově naprázdno.
„Samozřejmě mají několik velmi dobrých obránců a P.K. je jedním z nejlepších beků světa. Hrál dnes opravdu dobře,“ pochválil soupeře McDavid.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -