- Reklama -

Seattle je příjemným překvapením soutěže. Koho bude shánět před play-off?

- Reklama -

Seattle Kraken působí v NHL teprve druhou sezonu, přesto se letos pohybují mezi ligovou elitou. V době psaní tohoto textu kralovali Pacifické divizi, mají za sebou dvě působivé vítězné šňůry. Jak posílí před play-off?

Podle Geoffa Bakera ze Seattle Times budou Kraken shánět před vyřazovacími boji především gólmana. Podle něj je důležité, aby měli mezi brankáři větší výběr. Současná brankářská dvojice složená z Martina Jonese a Philippa Grubauera nepodává zrovna zářné výkony.

Více prostoru zatím dostává Jones, který má po 34 zápasech podprůměrnou úspěšnost zákroků – pouze 89,6 %. Grubauer, který letos strávil nějaký čas mezi zraněnými, má úspěšnost zákroků ještě horší – 89,3 %. Kraken mají v záloze ještě šestadvacetiletého Joeyho Daccorda, který letos odchytal jeden zápas.

Podle Bakera by bylo vhodné zkusit se zbavit drahého (5,9 milionu dolarů ročně) Grubauera, který za dva roky v Seattlu nesplnil očekávání. Novinář vyzdvihl několik jmen brankářů, kteří by mohli přicházet v úvahu. Podle Bakera potřebují Kraken v brankovišti především stabilitu, což se jim od dvojice Jones-Grubauer rozhodně nedostává.

- Reklama -

Ve svém článku Baker zmiňuje jména jako Antti Raanta, Joonas Korpisalo, James Reimer, Karel Vejmelka, Adin Hill, Cam Talbot nebo Mackenzie Blackwood, kteří by dávali smysl i s ohledem na hodnoty jejich smluv. Překážkou však může být právě nákladný Grubauerův kontrakt, který může řadu potenciálních zájemců odradit.

Titulní foto: Seattle Kraken

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -