- Reklama -

Seattle najal první profesionální skautku v NHL

- Reklama -

Budoucí tým NHL ze Seattlu včera jmenoval do funkce pětici profesionálních skautů. A postaral se o zápis do historie, když na této pozici zaměstnal ženu. Jedinou zástupkyní něžného pohlaví mezi „pro scouty“ v celé lize bude bývalá vynikající americká reprezentantka Cammi Granato.



Jmenovaná pětice by měla pomoci s tvorbou soupisky nově se tvořícího celku. Už se začátkem této sezóny se generální manažer Ron Francis, jeho asistent Ricky Olczyk a jmenovaní skauti pustí do práce. Úkolem bude sledovat co nejvíce zápasů NHL a vytipovat hráče, které by si mohl Seattle vybrat na rozšiřovacím draftu v roce 2021.
Ve vybrané pětici jsou kromě olympijské vítězky z Nagana také Ulf Samuelsson, Stu Barnes, Dave Hunter a John Goodwin. Do novinových titulků se ale dostala právě Cammi Granato.


Ta v roce 1998 dovedla v Naganu jako kapitánka americký výběr ke zlatým medailím. Mezi lety 1990 a 2015 nevynechala jediné MS žen. V roce 2010 byla uvedena do Hockey Hall of Fame v Torontu.
„Měla jsem i jiné příležitosti, jak zůstat u hokeje, ale Seattle pro mě bude perfektní volbou. Je vzrušující připojit se k této nové organizaci,“ komentovala své jmenování jedna z nejlepších amerických hráček historie.
„Když bylo oficiálně oznámeno, že NHL přijme nový klub ze Seattlu, podívali jsme se s manželem na sebe a oba jsme věděli, že by bylo skvělé se k nim připojit,“ prozradila, že o angažmá právě v Seattlu měla zájem od samého počátku.
Pro úplnost jen dodejme, že jejím manželem je bývalý dlouholetý hráč NHL a současný hokejový analytik Ray Ferraro. Jedním z jejích bratrů je další vynikající útočník Tony Granato, druhým pak Don Granato, současný asistent trenéra v Buffalu. „Samozřejmě se s nimi o hokeji bavíme,“ říká jediná profi skautka v NHL.
„Budeme hledat především hráče s hokejovým myšlením, s vysokým hokejovým IQ. Takové, kteří se správně rozhodují ve všech situacích a vědí, co udělat s pukem na holi i jak se zachovat bez něj. Hráče, kteří dobře čtou hru a umějí předvídat, co se stane,“ naznačuje skautka, o jaké hráče bude usilovat. A jako ideální příklad uvádí jedno jméno: Pavel Dacjuk.
„Cammi hokeji rozumí. Zná hráče. Pochopitelně jí neublížil ani fakt, že jsme s Rayem (Ferrarem) bývalí spoluhráči z Hartfordu a kamarádi,“ komentoval výběr generální manažer Seattlu Ron Francis.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -