- Reklama -

Sedm hráčů, kteří nejspíš letos hrají poslední zápasy svých kariér

- Reklama -

Čas nezastavíš. I Gordie Howe musel definitivně skončit s hokejem. Ještě před letošním ročníkem se s profesionální kariérou možná trochu překvapivě rozloučil někdejší brankář Chicaga Corey Crawford. Přinášíme přehled sedmi hráčů, kteří nejspíše budou nejpozději po skončení aktuální sezony budou následovat do hokejového důchodu.

Zdeno Chára, Washington Capitals

Stále to vypadá zvláštně, jak kdyby grafik něco zkoušel ve Photoshopu. Ale bývalý dlouholetý kapitán Bostonu už skutečně brázdí led v dresu Capitals, kde podepsal roční dohodu na 795 tisíc dolarů. Do hlavního města USA se slovenský obr vydal kvůli nabídce Bostonu, která počítala s tím, že Chára bude mít velmi omezenou roli a do některých utkání nejspíš ani nenastoupí. Bude zajímavé sledovat, jak se Chára popasuje s tím, že Washington a Boston budou proti sobě nastupovat velmi často. I přesto je spousta hokejových odborníků přesvědčená, že po sezoně ukončí svoji bohatou kariéru.

Ryan Miller, Anaheim Ducks

- Reklama -

Americký gólman, který začínal v dresu Sabres a později odváděl spolehlivé výkony i v dresu Vancouveru, přiznal, že byl na vážkách už před aktuálním ročníkem. Nakonec se však rozhodl pokračovat v profesionálním hokeji i po čtyřicítce. V Anaheimu bude dvojnásobný účastník olympijských her pokračovat v roli mentora Johna Gibsona. Letošní roční kontrakt na jeden milion dolarů už ale s největší pravděpodobností bude posledním v jeho kariéře.

Patrick Marleau, San Jose Sharks

Stále ještě nezískal Stanley Cup. Sympaťák a dříč Patrick Marleau bude letos pravděpodobně mít úplně poslední šanci. V roce 2017 se kvůli hokejovému grálu vydal na dva roky do Toronta, po nadějném začátku mu však útok na ceněnou trofej nevyšel. Loni se vrátil zpět do San Jose, aby před uzávěrkou přestupů putoval za svým snem do Pittsbughu, ale znovu se nedočkal. Poté se vrátil už potřetí zpět do organizace Sharks. V současnosti je pouhých 44 utkání od překonání rekordu Gordieho Howea v počtu odehraných utkání v základní části.

Mikko Koivu, Columbus Blue Jackets

Koronavirem zkrácená sezona znamenala milník v historii Minnesoty Wild. Jejich dlouholetému kapitánovi Mikku Koivovi nebyla prodloužena smlouva a on tak podepsal s Columbusem kontrakt na jeden rok. V Minnesotě nastupoval od ročníku 2005-2006 a celou uplynulou dekádu byl jejím kapitánem. V posledních dvou sezonách se však potýkal s výrazným propadem jeho ofenzivních čísel. V 37 letech se rozhodl pro novou výzvu v podobě ročního kontraktu na 1,5 milionu dolarů s Columbusem, kde půjde příkladem mladým hráčům. Ledacos však nasvědčuje tomu, že už to bude výzva poslední.

David Backes, Anaheim Ducks

Někdejší kapitán St. Louis, který v kariéře dvakrát překonal hranici 30 branek v základní části, byl poslední rok v Bostonu pátým kolem u vozu. Byť byl zástupcem kapitána u Bruins, jeho výkony už neodpovídaly gáži 4,5 milionů dolarů za sezonu. GM Bostonu Don Sweeney musel jednat a středního útočníka, co dvakrát nastoupil za reprezantaci USA na olympiádě, vyměnil ke Kačerům. Tam se objevil pouze v šesti utkáních, kdy zaznamenal tři asistence. Ani ne rok potom, co Boston Backese zapsal na waiver listinu, učinil tak před startem nového ročníku také Anaheim. Zkušený centr už loni prohlásil, že v AHL rozhodně hrát nebude. Jak to s ním bude dál?

Jason Spezza, Toronto Maple Leafs

Stanley Cup. To je ten důvod, proč ještě v sedmatřiceti Spezza i nadále obouvá brusle a bere do ruky hokejku. Neblíže byl zisku trofeje v ročníku 2006-2007, kdy s Ottawou prohrál ve finále s Ducks. Od té doby však hrál v play-off jenom v sedmi případech a pouze dvakrát se dostal přes první kolo. Byť loni neměl nijak špatná čísla, očekává se, že třetí kontrakt v hodnotě ligového minima v řadě v Torontu už nepodepíše. Bude otázkou, jak se bude po letošní zkrácené sezoně cítit.

Andy Greene, New York Islanders

Bývalý dlouholetý kapitán New Jersey Devils načíná svůj druhý rok u defenzivě spořádaných Ostrovanů pod taktovkou Barryho Trotze. Osmatřicetiletý zadák podepsal krátce před startem nového ročníku kontrakt na jeden rok na 700 tisíc dolarů. Stabilita a zkušenosti, které přinesl před loňskou uzávěrkou přestupů do kabiny Islanders se Ostrovanům očividně zamlouvaly. Přesto jeho podpis se zdá být vynucen skutečností, že New York musel pustit Devona Toewse a Johnny Boychuck ukončil kariéru. V 38 letech zřejmě odehraje svoji poslední sezonu v NHL.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -