- Reklama -

Seguin největší hvězdou týdne

- Reklama -

Útočník Dallasu Tyler Seguin byl vyhlášen nejlepším hráčem minulého týdne v National Hockey League. Druhou hvězdou týdne byl vybrán brankář Frederik Andersen z Anaheimu, třetí pak centr Tampy Bay Steven Stamkos.
Dvaadvacetiletý Tyler Seguin ovládl tradiční anketu poté, co ve sledovaném období vévodil lize v hodnocení produktivity. Rodák z Bramptonu si ve třech zápasech připsal osm bodů za čtyři branky a shodný počet asistencí.
I díky příspěvku šikovného centra nasbírali Stars v minulém týdnu pět bodů za dvě výhry a jednu prohru v prodloužení. Seguin bodoval ve všech třech startech. V úterním duelu s Columbusem se blýskl hattrickem, o čtyři dny později proti Philadelphii předvedl, že je také vynikajícím tvůrcem střeleckých příležitostí a vylepšil si statistiky o čtyři asistence.
14. říjen, Columbus – Dallas 2:4, Seguin (3+0)
16. říjen, Pittsburgh – Dallas 2:3, Seguin (1+0)
18. říjen, Dallas – Philadelphia 5:6pp, Seguin (0+4)
Frederik Andersen dovedl Anaheim v minulém týdnu ke čtyřem výhrám. Výběrovou komisi zaujal průměrem 1,22 obdržených gólů na zápas a procentuální úspěšností zásahů 95,5. V nedělním klání proti St. Louis zaznamenal premiérové čisté konto v NHL, když 28 zákroky dovedl Ducks k výhře 3:0.
Díky tomu se pětadvacetiletý dánský reprezentant zapsal do historických statistik jako druhý gólman, který dokázal vyhrát 25 z prvních 30 startů v základní části NHL. Před ním se to povedlo pouze strážci bostonské svatyně Rossu Brooksovi v rozmezí let 1972-74.
13. říjen, Buffalo – Anaheim 1:5, Andersen (12/11)
14. říjen, Philadelphia – Anaheim 3:4sn, Andersen (42/39)
17. říjen, Anaheim – Minnesota 2:1, Andersen (28/27)
19. říjen, Anaheim – St. Louis 3:0, Andersen (28/28)
Čtyřiadvacetiletý Steven Stamkos, jenž nastoupil ve třech kláních, byl s pěti góly nejlepším střelcem týdne a se šesti body druhým nejproduktivnějším hráčem soutěže. Lightning s jeho přispěním vyhráli dva zápasy. Nejvíce se mu povedl pondělní zápas s Montrealem, v němž zkompletoval svůj osmý hattrick v NHL.
13. říjen, Tampa Bay – Montreal 7:1, Stamkos (3+0)
14. říjen, Tampa Bay – New Jersey 1:2, Stamkos (0+0)
18. říjen, Vancouver – Tampa Bay 2:4, Stamkos (2+1)
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -