- Reklama -

Seguin s Bennem dirigovali další přestřelku Dallasu

- Reklama -

Totální hokej předvedly celky Dallasu a Caroliny v úterý na ledě arény American Airlines Center. Domácí zaskočili hosty skvělou první třetinou, po které vedli 4:0. Po druhém dějství byl stav 5:1. V třetí třetině ale hosté čtyřmi góly v řadě dokázali vyrovnat! Přesto to nestačilo. Ještě v základní hrací době, 19 vteřin před třetí sirénou, urval konečné vítězství pro Stars Patrick Sharp.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bývalá opora Chicaga, která přestoupila letos v létě do Dallasu, využila přesilovou hru přesnou ranou příklepem z pravého kruhu. Před brankou stínili dva hráči domácích, kotouč ale prošel za záda Eddieho Läcka bez jejich přičinění.
„Naskočil jsem na přesilovku později. John Klingberg mi vrátil puk a já věděl, že ho musím poslat na bránu. Nebyla to nejlepší střela, ale vystřelil jsem a prošlo to.“
Zápas měl několik výrazných osobností. Jamie Benn a Tyler Seguin posbírali po čtyřech bodech (oba 1+3) a znovu se dotáhli na Patricka Kanea, který jim poslední dobou na čele ligové produktivity unikal.
Mezi hvězdy zápasu se však vešel jen Benn, Seguin mezi nimi kupodivu nebyl. Další hráči ocenění novináři byli Justin Faulk z Caroliny (2+0) a střelec vítězné branky Sharp.
„Užíváme si trochu bláznivé zápasy,“ přiznal Benn, že to není prvně v sezóně, kdy Dallas ztrácel nebo naopak doháněl vysoké rozdíly ve skóre. „Padali jsme už o tři góly v Minnesotě a vrátili se. V Calgary jsme o tři vedli a prohráli. Pak jsme drtili Edmonton a padli. Dneska jsme nehráli zrovna dobře, ale vrátili jsme se a vyhráli. Jsem za to šťastný.“
Vedle už zmíněných hráčů se ve statistikách blýskli ještě John Klingberg, který měl tři nahrávky, a Valerij Ničuškin se třemi body za gól a dvě asistence. V dresu hostů měl Viktor Rask tři asistence, Noah Hanifin dvakrát nahrával.
„Musím jim vyslovit velké uznání, dokázali nás přebruslit od začátku utkání,“ řekl na dresu hostů trenér Stars Lindy Ruff. „Šli na to tvrdě, šli na to těžce, vyhrávali nad námi osobní souboje. Cítili jsme, že pokud vydrží hrát takhle, do zápasu se vrátí. Což se jim povedlo.“
Tyler Seguin ocenil zisk dvou bodů, ale současně spoluhráče vybídl, aby se z dalšího divokého zápasu poučili.
„Máme dva body. Je třeba to hodit za hlavu, ale poučení bychom si vzít měli. Nesoustředili jsme se dostatečně na detaily. Zítra potrénujeme a pak se musíme připravit na víkendový dvojzápas.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -