- Reklama -

Seguinovi se v Praze líbí, užívá si vynikající atmosféru šampionátu a chválí Jágra

- Reklama -

Tyler Seguin má za sebou druhou sezónu v dresu Dallasu a bude na ni vzpomínat se smíšenými pocity. Individuálně se mu dařilo. V 71 zápasech zaznamenal 77 bodů (37+40), což mu v tabulce ligové produktivity vyneslo sedmou příčku. Pocit z dobře odvedené práce mu ale kalil fakt, že Stars zůstali před branami play off.

Sezónu však ještě končit nechtěl. Velmi rád proto přijal pozvánku trenéra Todda McLellana, aby posílil kanadský národní tým na mistrovství světa v Praze a Ostravě. Na seniorském světovém šampionátu startuje Seguin vůbec poprvé. Do České republiky tak odlétal natěšený na nové zážitky. Realita však předčila veškerá jeho očekávání.
„Je neuvěřitelné, jak to tady žije hokejem, lidé to prostě milují. Jsem moc rád, že můžu hrát na mistrovství světa právě tady,“ hodnotí kanadský útočník elektrizující atmosféru, která provází zápasy v našlapané pražské O2 aréně.

Také s dosavadním průběhem turnaje může být rodák z Bramptonu maximálně spokojený. Hráči Javorových listů válcují jednoho soupeře za druhým a při skóre 58:14 ještě neztratili ani bod. Seguin v osmi zápasech vstřelil osm branek.
V dnešním semifinále se Kanada utká s celkem pořadatelské země, jehož hlavní hvězdou je nestárnoucí Jaromír Jágr. „Nemyslím si, že je tak rychlý, jako býval, ale hlavně zůstal stále stejně silný. Dokáže si tělem přikrýt puk tak, že mu ho neseberete. K tomu dokáže připravovat šance pro soupeře. Hlídat ho musíme hlavně v přesilovkách,“ míní Seguin.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -