- Reklama -

Sekáčům to seklo, na hřišti i v hledišti

- Reklama -

Poprvé před vlastními fanoušky, ve slavném Bell Centre, v hledišti rodina – jakou lepší kulisu si mohl Jiří Sekáč pro svůj premiérový gól v NHL přát? Český novic ve svém pátém startu v NHL konečně posunul rysku ve statistikách z nuly výše a pomohl Montrealu k výhře 6:4 nad Bostonem.
„Je těžké popsat, jaké mám pocity. Byl to jeden z nejlepších okamžiků v mém životě. Nemůžu se přestat smát,“ líčil 22letý útočník, kterému do zámořské soutěže pomohly kvalitní výkony z posledních tří sezón ve Lvu v Kontinentální lize (nejprve v Popradu, poté v Praze).
Svůj zatím nejslavnější okamžik v NHL prožil ve 39. minutě čtvrtečního utkání. Sekáč byl v tu chvíli ve správný čas na správném místě, u levé tyče branky strážené Tuukkou Raskem, kam se odrazil kotouč po střele Jarreda Tinordiho. Ze svého gólu měl velkou radost, ale ještě větší emoce nabídl pohled kamer do hlediště, kde seděli hráčovi nejbližší.
„Snažil jsem se tátu najít v hledišti, ale bylo tam moc lidí, neviděl jsem ho. Až teď jsem viděl video, jak slavil. Většinou je nabručený, ale dneska byl v lepší náladě,“ komentuje Sekáč junior záběry, které prostřednictvím internetu obletěly celý svět. „Byl ohromně šťastný. Myslím, že nebude aspoň pět nocí spát.“
„Před každým zápasem mi přeje hodně štěstí, hodně mi psychicky pomáhá. Díky němu jsem ten gól dal. Kdysi doma jsem byl hodně tichý kluk,“ pokračuje Sekáč ve vyznání na klubových stránkách. „Celá rodina mi pomáhá a já jsem ohromně vděčný každému z nich. Jsou důležitou součástí mého života, díky nim jsem tady. Tenhle gól jim chci věnovat.“
Krátce po Sekáčově brance přidal další P.A. Parenteau a domácí šli do vedení 4:3.  tyhle trefy do šatny byly pro celkový výsledek zápasu klíčové.
„Když Jiří skóroval, všichni jsme byli nadšení. Potom dal P.A. svůj první gól za Habs. Byly to dva úžasné momenty pro oba kluky a my jako spoluhráči byli rádi, že je s nimi můžeme sdílet,“ řekl Brendan Gallagher.
Ten byl po závěrečné siréně vyhlášen hlavní hvězdou večera. Novináři ocenili jeho vítěznou branku ze 48. minuty a další gól a asistenci z dřívějška. Opačnou bilanci měl Max Pacioretty. Dvě asistence si připsal vedoucí muž českých tabulek sezóny Tomáš Plekanec, stejně jako na druhé straně David Krejčí.
Canadiens počtvrté v řadě inkasovali jako první, ale tři z těchto nedobře rozehraných utkání dokázali dotáhnout do úspěšného  konce. Včerejší vítězství bylo jejich prvním úspěšným domácím vstupem do sezóny v posledních šesti letech. S osmibodovým ziskem jsou na čele Atlantické divize, stejně dobře jsou na tom v lize pouze NY Islanders.

Příští zápas v TV: Toronto – Detroit, pá/so 17. října, 1:35, Fanda. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -