- Reklama -

Sen se odkládá. Colorado poslalo Francouze na farmu

- Reklama -

Český gólman Pavel Francouz putuje z kempu Avalanche na farmu do týmu Colorado Eagles. O svou šanci zahrát si v NHL tak bude bojovat v nižší American Hockey League.
Osmadvacetiletý rodák z Plzně odchytal v přípravě zápas proti Vegas, který jeho tým vyhrál 5:3. Francouz odchytal celý duel a připsal si 29 úspěšných zákroků.
Držitel extraligového titulu s Litvínovem z roku 2015 se upsal coloradskému celku jako nedraftovaný volný hráč roční jednocestnou smlouvou. Ta mu garantuje příjem 690 tisíc dolarů i v případě pobytu na farmě.




Do zámoří se Francouz vydal po třech letech strávených v Čeljabinsku v KHL, kde musel dlouho bojovat o místo s Vasilijem Demčemkem. Roli týmové jedničky plnohodnotně přebral až v minulém ročníku, když v základní části odchytal 35 utkání s úspěšností zákroků 94,6 procent. Poté se rozhodl s klubem neprodloužit smlouvu a splnit si svůj velký sen.
Eagles posílí také útočník Martin Kaut, kterého letos Colorado draftovalo z celkového 16. místa. Na začátku července pak uzavřel s Avs tříletý nováčkovský kontrakt.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -