- Reklama -

Šesťjorkin je naší novou jedničkou, řekl kouč Rangers Quinn

- Reklama -

Fanshop týmuNew York Rangers se dlouhá léta mohli spolehnout na služby švédské brankářské legendy Henrika Lundqvista. V minulosti si uklidil z cesty Cama Talbota nebo Anttiho Raantu. Nyní to však vypadá, že jeho trůn se pod ním třese. Už loni mu zatápěl Rus Georgiev a od letošního ročníku mu přibyl další významný konkurent taktéž ruské národnosti- Igor Šesťjorkin, který získal renomé v KHL v dresu Petrohradu.
Rozdělení bylo na začátku sezony jasné – Lundqvist se bude víceméně pravidelně střídat v brankovišti s Alexandarem Georgievem, čtyřiadvacetiletý Šesťjorkin bude přivykat zámořskému hokeji na farmě v Hartfordu. Jenže ani Švéd Lundqvist, ani Bulhar/Rus Georgiev nepředvádí dobré výkony, Šesťjorkinova premiéra v NHL tak přišla dříve, než nejspíše původně management Rangers zamýšlel.
Čtyřiadvacetiletý ruský gólman debutoval v NHL 7. ledna letošního roku. Od té doby nastoupil do sedmi utkáních z nichž šest vyhrál a může se pochlubit skvělými čísly: 2,18 průměr branek na zápas a 94,1 % úspěšnost zákroků. Pro srovnání, ani Lundqvist ani Georgiev nebyli letos schopní stlačit svůj průměr pod tři góly na zápas.
Stejné šance
Po posledním utkání Rangers dostal proto kouč David Quinn otázku od přítomných novinářů: „Kdo je nyní jedničkou vašeho mužstva?“
„Chtěli jsme všem dát příležitost se ukázat, abychom mohli vyhodnotit, kdo je nejvhodnější. Myslíš, že všichni dostali stejnou šanci a bylo jen na nich, jak se s ní poperou. Nyní se mi zdá, že Igor ji využil nejlépe,“ na přímo zhodnotil kouč trenér Rangers.
Šesťjorkin je v současnosti mimo hru kvůli zranění v dolní části těla. Rangers nyní ztrácí devět bodů na první postupovou pozici do play-off. Dosavadní jednička Lundqvist ztratil pevnou pozici jedničky, kterou držel od ročníku 2005-2006, kdy na tomto postu vystřídal současného televizního experta Kevina Weekese.

Titulní foto: Icon Sportswire
 
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -