- Reklama -

Sezóna je dohrána, známe šampiony. Bravo, NHL!

- Reklama -

Tahle sezóna NHL se bez jakýchkoli pochyb zapíše do historie. Trvala přibližně dvanáct měsíců a byla přerušena celosvětovou pandemií. NHL zaslouží obrovskou pochvalu za to, jak svůj návrat nazvaný „Return to Play“ zvládla zorganizovat. Čtyřiadvacet týmů zamkla do „bublin“ v Torontu a Edmontonu a nutno říci, že organizace klapala na jedničku.
„Děkujeme Edmontonu, Oilers Entertainment Group, Torontu a Maple Leaf Sports & Entertainment za jejich obrovskou pohostinnost v uplynulých třech měsících,“ stojí v ligovém prohlášení.



„Navzdory všem překážkám a odhadům jsme dnes dohráli sezónu. To bylo možné jen díky odhodlání a obětavosti ohromného množství lidí. Všem patří obrovský dík a uznání,“ píše se dále v prohlášení NHL.
Přestože tomu málokdo věřil, bez většího problému se podařilo odehrát kompletní (ke všemu rozšířené) play-off a nakonec mohl být za ročník 2019-20 udělen Stanley Cup. Z více než třiatřiceti tisíc provedených testů na koronavirus nebyl ani jeden pozitivní. To je pro ligu obrovská výhra.
Pokud jde o hokej, někdo možná namítne, že bez diváků to nemělo tu správnou atmosféru. Že to nebylo úplně spravedlivé – týmy, které měly formu v březnu, ji třeba v srpnu neměly, a naopak ten, kdo by do play-off za normálních okolností stěží postoupil, z toho vytěžil. Něco na tom možná bude.
Celkově vzato jsme ale viděli vynikající vyřazovací část, strhující zápasy, napínavá prodloužení a fenomenální individuální výkony, na které se bude dlouho vzpomínat. Tohle play-off psalo příběhy jako hrom.
Pokud někdo tvrdí, že vedle jména letošního šampiona by měla být hvězdička, je to nesmysl. Pokud už by tam ale měla být, tak ze zcela jiného důvodu. Ne proto, že Tampa vyhrála nějaký „Covid Cup“, jak někdo hanlivě letošní play-off pojmenoval, ale prostě proto, že vyhrát letos bylo možná nejtěžší v historii.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -