- Reklama -

Sezóna v LA a potom návrat domů? Lucic by nebyl proti

- Reklama -

Jsou tomu teprve dva měsíce, co byl vyměněn z Bostonu do Los Angeles, ale Milan Lucic už začíná myslet i na to, co bude, až sezóna 2015-16 skončí. Teoreticky by v té době mohl být nechráněným volným hráčem, který může vyjednávat o nové smlouvě s kýmkoliv – a vancouverský rodák by se nebránil, kdyby druhým účastníkem rozhovorů byl někdo z města, kde přišel na svět.
„Upřímně řečeno, nevím, co bude,“ odpověděl na přímý dotaz v rozhlasovém vysílání TSN 1410. „Mám před sebou poslední rok kontraktu a je možné, že vyzkouším trh s volnými hráči. Samozřejmě už od dětství je mým snem hrát ve svém rodném městě za Canucks, ale teď se soustředím na Los Angeles.“
Jako člen Bruins se s Kosatkami během sezóny příliš často nepotkával, po přesunu do opačné konference budou vzájemná měření častější. Přímo do olympijského města ale poprvé zamíří až těsně před koncem tohoto kalendářního roku. O půldruhého měsíce později čeká Lucice návštěva Bostonu.

„Jsem na to docela zvědavý. Nejen na Vancouver, ale vůbec na naše návštěvy v ostatních městech NHL. Dost mě zajímá, jak na Kings reagují lidi venku, protože když jsem předtím někam přiletěl s Medvědy, jako klub z Původní šestky jsme měli fanoušky všude. Jsem zvědavý, jak to bude vypadat při naší návštěvě ve Vancouveru i jinde,“ říká útočník, který během svých juniorských let oblékal dres mužstva Vancouver Giants ve WHL, než ho Boston v roce 2006 draftoval ve druhém kole.
O devět let později se při stejné příležitosti dočkal trejdu do Kalifornie, s Bruins se tedy rozhodně nerozcházel ve zlém. O to těžší je pro něho odpovědět na otázku, koho z bývalých spoluhráčů si „podá“ jako prvního, až dojde na vzájemný souboj.
„Opravdu nevím. V týmu není nikdo, koho bych neměl rád,“ váhal někoho označit a posléze převedl dotaz do méně vážné roviny. „Asi bych sejmul Tuukku Raska, stejně jako jsem před časem najel do jiného brankáře.“
Řeč je o situaci z listopadu 2011, kdy Lucic srazil Ryana Millera, tehdy ještě působícího v Buffalu. Dnes už je americký gólman strážcem svatyně Canucks, což jenom zdůraznilo Lucicovo žertování. Rozhovor totiž vysílala vancouverská odnož TSN Radio.
Foto/Photo by: Sarah Connors

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -