- Reklama -

Shane Doan bude pokračovat v Arizoně

- Reklama -

Kanadský hokejista Shane Doan bude pokračovat v kariéře v týmu Arizona Coyotes. Devětatřicetiletý útočník se v noci z pondělí na úterý dohodl s týmem z Glendale na prodloužení spolupráce o jeden rok. Podle listu Arizona Republic by si mohl na základě nové smlouvy vydělat celkově až 5 milionů dolarů. Základní plat by měl mít 2,5 mil. USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V základní části poslední sezóny National Hockey League byl Doan nejlepším střelcem a třetím nejproduktivnějším hráčem Coyotes. V 72 utkání nasbíral 47 bodů za 28 branek a 19 přihrávek. Po skončení ročníku mu vypršela čtyřletá smlouva s průměrným ročním platem 5,3 miliónu dolarů a 1. července se stal nechráněným volným hráčem.
Rodáka z Halkirku draftovali v roce 1995 ze sedmého místa ještě předchůdci současných Kojotů, tedy celek Winnipeg Jets. Svoji premiérovou sezónu v NHL 1995-96 stihl odehrát ještě v kanadské provincii Manitoba, další starty už sbíral po přestěhování týmu do Glendale.
K dnešnímu dni je kapitán Kojotů a dvojnásobný mistr světa (2003, 2007) lídrem historických statistik klubu v počtu odehraných zápasů v základní části NHL (1466), nastřílených branek (396) a bodů (945). V 55 zápasech v play off zaznamenal 15 gólů a na dalších 13 přihrál.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -