- Reklama -

Shawn Thornton pokračuje na Floridě

- Reklama -

Kanadský hokejista Shawn Thornton se ve čtvrtek dohodl s dosavadním zaměstnavatelem Floridou Panthers na prodloužení spolupráce o další rok. Finanční podrobnosti nového kontraktu nebyly prozatím zveřejněny.
„Shawn je tvrdě pracujícím a respektovaným členem našeho klubu, na ledě i mimo něj,“ uvedl na adresu důrazného forvarda generální manažer Dale Tallon. „Jeho zkušenosti a vůdčí schopnosti měly dobrý vliv na atmosféru v naší šatně a jsou nepostradatelné pro další zlepšení výkonnosti našich mladých hráčů.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Draftem NHL prošel rodák z Oshawy před devatenácti lety, kdy si ho ze 190. pozice vybrali zástupci Toronta. Působení v nejprestižnější hokejové soutěži světa ale odstartoval až po přestupu do Chicaga (2002-06). V ročníku 2006-07 si zahrál v Anaheimu, se kterým získal svůj první Stanley Cupu.
Krátce po otevření trhu s nechráněnými volnými hráči v roce 2007 posílil Thornton kádr Bostonu. během sedmi sezón získal v Bostonu pověst nebojácného bojovníka a velkého pracanta. Hodně úspěšné období prožíval především vedle Gregoryho Campbella a Daniela Paillea, s nimiž vytvořil formaci, které se přezdívalo „Merlot Line“. Před pěti lety pomohl Medvědům k zisku Stanley Cupu.


„Shawn je skutečný profesionál,“ pochválil svého svěřence kouč Panthers Gerard Gallant. „Má v týmu důležité slovo a v kabině je velmi oblíbený. Je to zkušený hráč, který moc dobře ví, co je potřeba udělat pro vítězství. Jsem velmi rád, že zůstane v mužstvu i pro příští sezónu.“
V létě 2014 podepsal Thornton s Panthers dvouletou smlouvu, díky níž si v letošní sezóně vydělá celkem 1,2 miliónu dolarů. Pokud by se s vedením floridského celku nedohodl na jejím prodloužení, mohl si od 1. července hledat nové angažmá jako nechráněný volný agent.
„Shawn je ztělesněním obětavosti. Úspěch týmu je pro něj vždycky na prvním místě a přesně tuto kulturu se v naší organizaci snažíme zavést na ledě i mimo něj. Shaw je důležitou součástí zdejší komunity. Máme radost, že budeme mít v týmu i nadále tak charakterního hráče a lídra,“ prohlásil majitel a předseda Panthers Vinnie Viola.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -