- Reklama -

Sidney Crosby, rychlý osmistovkař

- Reklama -

V porovnání s loňskem přinesla letošní sezona mnoho změn, ale jedna věc zůstává stejná – Sidney Crosby znovu vládne ligové produktivitě. Jen v posledních dvou zápasech nasbíral kapitán Pittsburghu pět bodů. Ve včerejším domácím utkání proti Torontu přispěl svému týmu dvěma asistencemi, včetně přihrávky na vítězný gól, kterým Blake Comeau dokonal svůj druhý hattrick v NHL.
Trochu tak zastínil úspěch svého slavnějšího kolegy, který právě tímto pasem pokonal hranici 800 bodů v základní části. A moc dlouho mu to netrvalo. Na tuto metu mu stačilo 571 utkání, rychleji to v historii zámořské soutěže zvládlo jen pět hráčů. A že to byly nějaké hvězdy – Wayne Gretzky (352 utkání), Mario Lemieux (410), Mike Bossy (525), Peter Šťastný (531) a Jari Kurri (558).
„Je to krásné číslo. A je ještě mnohem hezčí, když se vyhraje,“ řekl Crosby. Sedmadvacetiletý útočník se stal zároveň teprve třetím hráčem, který nasbíral 800 bodů v dresu Penguins. A asi tušíte, kdo byli ti dva předchozí…

Jak už bylo řečeno, Crosby momentálně vládne ligové produktivitě, když si připsal 31 bodů ve 21 zápasech. A stejně jako kapitánovi se daří i celému mužstvu. Pittsburghu patří druhé místo ve Východní konferenci a třetí v tabulce celé soutěže. Kanadský útočník ale zůstává nohama pevně na zemi. „Měl jsem několik špatných střídání. Ale na nezdary musíte rychle zapomenout a soustředit se pouze na hru. Naštěstí nás to nevyvedlo z míry. Někdy se totiž projeví frustrace a pak děláte jednu chybu za druhou. Nás to ale nezasáhlo a tak jsme měli šanci zvítězit,“ řekl Crosby po včerejším utkání proti Torontu. Jeho tým se rychle ujal dvoubrankového vedení, ale o slibný náskok přišel. Maple Leafs tak byli definitivně pokořeni až ve třetí minutě nastavení.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -