- Reklama -

Skapski vychytal Buffalo. Rangers mají v letošní sezóně třetího brankáře s nulou

- Reklama -

Brankář MacKenzie Skapski bude mít na sobotní utkání v Buffalu jen ty nejlepší vzpomínky. Jeho dvacet zákroků a v podstatě jedna branka, kterou dal ve 48. minutě Keith Yandle, stačily k tomu, že si newyorští Rangers odvezli v sobotu z First Niagara Centera oba body.
„Začalo to prvním zákrokem, no a nakonec, nešlo by to napsat lépe,“ těšila dvacetiletého mladíčka vychytaná nula. „Naši obránci i naši útočníci byli excelentní jako obvykle. Máme myslím skvělý ofenzivně-defenzivní systém, který je trochu nedoceněný. Právě tohle z nás teď dělá nejlepší tým v NHL.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Skapski dosáhl své první vychytané nuly v NHL ve druhém utkání. Předešlý zápas přitom chytal taky proti Buffalu, 20. února pomohl k výhře nad Šavlemi 3:1. Shutout to tehdy o chlup nebyl, nicméně vítězství ano. Oba své dosavadní duely v NHL dovedl tedy Skapski k výhře, inkasoval pouze jednou, procento úspěšnosti zákroků má 97,8.
„Nestrávil jsem ještě ani vítězství, natož shutout,“ kroutil hlavou hrdina večera. „Počkejme na léto, až bude po sezóně a bude se toho méně dít. Pak si možná začnu uvědomovat, co se stalo. Jsem šťastný za možnost, kterou mi tu dali.“
Rodák z Abbotsfordu v Britské Kolumbii měl dva důležité zákroky, které pomohly udržet jeho konto čisté. Dvacetiletý nováček zastavil Tylera Ennise v brejku v čase 6:15 a vytáhl zákrok lapačkou na kapitána domácích Briana Giontu minut před koncem druhé třetiny.
„Na začátku zápasu měli brejk a on je vychytal,“ pochválil spoluhráče obránce Marc Staal. „Několik jeho zákroků lapačkou nás podrželo. Dal nám šanci vyhrát zápas. Je to pro něj dobré, výborný výsledek pro mladého gólmana. Je skvělé, že vychytal nulu takhle brzo.“

Skapski se stal prvním brankářem Rangers, který vychytal nulu už ve své druhém zápase NHL, od dob Marcela Paillea, jemuž se to podařilo v listopadu 1957. Jelikož se z shutoutu letos radovali také Henrik Lundqvist a Cam Talbot, je to poprvé v historii newyorského klubu, kdy hned tři jeho brankáři udrželi v jedné sezóně čisté konto.
„Oba, tedy Skapski i Cam, pro nás chytají v době Lundqvistovy absence skvěle,“ pochválil své maskované muže trenér Rangers Alain Vigneault. „Dělají přesně to, co se od gólmanů očekává. Dávají našemu týmu šanci vítězit.“
Rangers zaznamenali čtvrtou výhru v řadě, celkově získali z posledních šesti utkání jedenáct bodů a zůstávají na čele Východní konference. Přímo proti Buffalu vyhráli Jezdci už sedmý zápas po sobě. Aspoň bod urvali v posledních 16 ze 17 utkání, díky čemuž patří s 93 body a úplnou špici NHL.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -