- Reklama -

Skončí Lundqvist v Rangers?

- Reklama -

Fanshop týmuKrál Henrik vládne brankovišti New Yorku Rangers od ročníku 2005-2006. S ambiciózním klubem si za více než dekádu zahrál finále Stanleyova poháru, ale musel zažít také postupný pokles výkonnosti a přestavbu kádru. O nelehkých časech se rozpovídal pro švédský list Expressen.
Sedmatřicetiletý Henrik Lundqvist na Manhattanu odkroutil už čtrnáct sezon. A v současnosti si není jistý, zda přidá i patnáctou. „Nevím, jestli zůstanu v Rangers celou kariéru. Mám kontrakt ještě na dva roky a vždycky bylo mým cílem být Rangerem,“ začal svoji odpověď švédský brankář.
Ve stejném rozhovoru také nastínil svoji budoucnost. Byť mluvil stále neurčitě, naznačil, že by se z New Yorku mohl stěhovat. „Nikdy nevíte, co se může stát. Mám nějaká svá přání, pokud ale klub bude mít jiná, musíte je vzít v úvahu. Nemůžete stále myslet jen na sebe. Není to pokaždé jak ze sna, musíte být realističtí. Uvidíme, jak to dopadne,“ naznačil legendární gólman.
Letošní sezona se švédskému matadorovi příliš nevydařila. Oslabený tým Rangers se nedostal do play-off, Lundqvist nastoupil do 52 utkání, ve kterých odcházel pouze s 18 výhrami. Ani statistiky neměl zrovna ideální, když v průměru obdržel 3,07 branek na zápas a chytil 90,7 % střel.
Lze si vůbec představit Henrika v jiném dresu?

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -