- Reklama -

Skvělé gesto! Jason Spezza rozjel podporu „farmářů“ Maple Leafs

- Reklama -

Sedmatřicetiletý Jason Spezza kroutí druhou sezonu v Torontu, klubu jeho srdce při dospívání. Někdejší tahoun Ottawy si v letošní sezoně drží svůj vysoký standard, a to jak na hřišti (26 bodů ve 47 zápasech), tak mimo něj – „praskla“ na něm jedna jeho nezištná aktivita.

Epidemie koronaviru postihla mnoho profesí. Profesionální sport nevyjímaje, především ten, který se odehrává „o patro níž“. Nižší kanadsko-americká soutěž AHL tak doslova bojuje o přežití.

Hezkého gesta se dočkali hráči záložního klubu Toronta, Toronta Marlies. Zkušený Jason Spezza totiž přesvědčil skupinu svých zkušených spoluhráčů, ať finančně pomohou svým druhům z farmářského týmu.

Sám Spezza by to celé nechal pod pokličkou, celý příběh „propálil“ novinář Elliot Friedman.

- Reklama -

„Tohle jde vyloženě za Spezzem. Je to jeho zásluha, že jsme toto začali vnímat. Myslím, že všem nám je jasné, že ne všichni jsou na tom dobře, a obzvlášť v našem sportu, si musíme uvědomit, že to nebylo pro každého jednoduché. Takže jsme se chtěli postarat, že v rámci naší organizace máme o všechny naše lidi postaráno,“ nechal se slyšet Spezzův spoluhráč John Tavares.

„Hovoří to za vše a ukazuje to charakter našich hráčů. Pokud jste hráč, který hraje AHL, není to pro vás jednoduché období. Nic moc o této aktivitě nevím, ale nepřekvapuje mě, že se naši hráči dohodli na takové pomoci,“ doplnil Tavarese hlavní kouč Toronta Sheldon Keefe.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -