- Reklama -

Slavomír Lener oslavil 60. narozeniny. Během své trenérské kariéry okusil i NHL

- Reklama -

„Pokud získáme zlato, oholím si knír,“ prohlašoval před Turnajem století v Naganu. Když nastupoval do prezidentského speciálu, jenž mířil 22. února 1998 z Tokia do Prahy, byl už bez vousů.
Slavomír Lener dosáhl největšího úspěchu společně s Ivanem Hlinkou, když dovedl českou hokejovou reprezentaci na olympijských hrách před 17 lety ke zlaté medaili. Kov se mu ale na hrudi vyjímal i po hokejových šampionátech v letech 1997 a 1998. V obou případech se jednalo o bronz.
Tento týden oslavil berounský rodák, jenž se proslavil svou trenérskou kariérou, 60. narozeniny.
Ač jsou známější jeho angažmá ve Švédsku nebo u pražské Sparty, zkušenosti má také ze zámoří. V NHL působil jako asistent hlavního kouče celkem 7 sezón. Jeho služeb využili v Calgary (1992 – 1995), kde se potkal s Robertem Reichlem, pro něhož se jednalo o první zámořskou štaci, a Floridě (1998-2002), kterou trénoval v jednom z nejvydařenějších období klubu.
Svůj další úspěch si může připsat během květnového mistrovství světa v hokeji s českým reprezentačním výběrem, na který bude dohlížet z pozice generálního manažera.
Krátký bilanční rozhovor se Slavomírem Lenerem si můžete poslechnout zde:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -