- Reklama -

SLEDUJEME: NHL a její cesta zpět

- Reklama -

NHL stále bojuje o záchranu sezóny 2019/20. Zda se ročník dohraje a případně v jakém formátu, pozorně sledujeme. Denodenní novinky včetně postřehů zámořských žurnalistů vám budeme přinášet v tomto příspěvku.
Archiv příspěvků od 1. května naleznete ZDE.

Nové kousky! Buď fandou NHL i po setmění

Zprávy jsou řazeny retrospektivně, tzn. že nejnovější příspěvky vidíte na začátku článku.

Sobota 11. července

NHL zveřejnila rozpis předkola play-off a bojů o nasazení

Čtvrtek 9. července

NHL zveřejnila klíčová data. Nová sezóna začne v prosinci

Středa 8. července

Šest zápasů denně. V obnovené sezóně nás čekají hody

Úterý 7. července

NHL umístí do každého z pořadatelských měst deset hlavních a deset čárových sudích. Celkem se tak do play-off zapojí 40 rozhodčích.


——-

- Reklama -

Kolektivní dohoda je na spadnutí, NHL se vrací do akce

Pondělí 6. července

NHL v pondělí uvedla, že v uplynulých sedmi dnech bylo dalších devět hráčů pozitivně testováno na koronavirus. Osm z nich se přitom zapojilo do druhé fáze návratu do akce.
Od začátku této fáze, která začala 8. června, se nemoc COVID-19 potvrdila už u 35 hokejistů.

Neděle 5. července

NHL a hráčská asociace jsou blízko k podpisu nové šestileté kolektivní smlouvy. Dohoda zahrnuje i body týkající se letošního návratu do akce. Mezi ty nejzajímavější patří dozajista fakt, že každý hráč má právo nezapojit se do letošní sezóny, aniž by za své rozhodnutí čelil disciplinárnímu trestu.

Sobota 4. července

Pierre LeBrun ze stanice TSN na svém Twitteru zveřejnil zprávu, podle které má NHL v plánu odehrát příští ročník s kompletní porcí 82 klání základní části. Soutěž přitom pravděpodobně začne nejdříve v prosinci.


——-
NHL, která se aktuálně nachází ve Fázi 2 návratu do akce, se připravuje na třetí fázi. Ta bude zahrnovat i otevření tréninkových kempů, které se oproti původnímu plánu neotevřou 10., ale až 13. července.
Informaci přinesl Bob McKenzie ze stanice TSN. Známý insider také uvedl, že 26. července přicestují hráči do dějiště play-off.
1. srpna pak mají začít první klání předkola play-off. Žurnalista David Pagnotta k tomu dodal, že nejpozději první říjnový týden bude udělen Stanley Cup.


——-

Strach v St. Louis. Blues ruší tréninky

Čtvrtek 2. července

Bob McKenzie za stanice TSN uvedl, že konferenční finále a finále Stanley Cupu bude hostit Edmonton. Insider se domnívá, že albertskou metropoli zvýhodnila před Torontem mimo jiné také lepší epidemiologická situace.


——-
Rodiny pravděpodobně nebudou mít přístup do „karanténních bublin“, které budou během play-off vytvořeny pro hráče. Informaci přinesl Eric Engels ze stanice Sportsnet.
Kouč Montrealu Claude Julien se již údajně nechal slyšet, že to bude pro mnoho hokejistů významná překážka.

Středa 1. července

NHL neumožní Kirillu Kaprizovovi (MIN), Alexanderu Romanovi (MTL), Ilji Sorokinovi a dalším nováčkům nastoupit v letní dohrávce ligy. Nováčkovské smlouvy tak budou platné až od startu příští sezóny.


——
Minnesotský žurnalista Michael Russo poznamenal, že celky Západní konference budou hrát v Edmontonu, Východní v Torontu.


——
Insider Bob McKenzie ze stanice TSN na svém Twitteru uvedl, že hostitelskými městy rozšířeného play-off budou Toronto a Edmonton. Expert připouští, že nic není potvrzeno, debatu ale považuje de facto za uzavřenou.
Nejvíce šancí se přitom doposud dávalo Las Vegas. Tomu však uškodila zhoršující se situace ohledně epidemie choroby COVID-19 ve Spojených státech.
Kanadští fanoušci mohou zprávu považovat za dárek, jelikož 1. července se v zemi javorového listu slaví „Canada Day“.


——–

Sázka na Kanadu? NHL se možná vyhne Spojeným státům

Pondělí 29. června

Hokejový insider John Shannon na Twitteru uvedl, že liga nemá v plánu oznámit v pondělí pořadatelská města play-off. Reagoval tak pravděpodobně na některé tweety dalších expertů, kteří tvrdili opak.


———-

Zvláštní play-off zažijí i komentátoři

COVIDem se nakazilo 25 hráčů NHL

Neděle 28. června

Zahrát by si mohly i celky, které do rozšířeného play-off nepostoupily. Elliotte Friedman ze stanice Sportsnet tvrdí, že Detroit, Buffalo, San Jose, Ottawa, Los Angeles, New Jersey a Anaheim by mohli odehrát zápasy už někdy na podzim před startem nového ročníku.
Podrobnosti ani charakter utkání zatím nejsou známy.

Sobota 27. června

Vedení NHL neplánuje pro hráče v tréninkových kempech povinnou karanténu. Pro agenturu CP to potvrdil zástupce komisionáře Bill Daly.
Místo toho bylo hokejistům řečeno, aby v případě, když nebudou v kempu, zůstávali doma. NHL se bude snažit situaci zvládnout pomocí dostatečného testování.

Čtvrtek 25. června

Podle insidera stanice TSN Pierra LeBruna je aktuálně favoritem na zisk pořadatelství play-off Vegas spolu s některým z kanadských měst. Známý expert k tomu uvádí, že Edmonton a Toronto jsou favority před Vancouverem. Ten byl přitom v minulých dnech favorizován.

Středa 24. června

Tampa Bay znovu otevřela svá tréninková zařízení poté, co 19. června přiznala tři hráče nakažené chorobou COVID-19.


———
Dalšími městy, které se ocitly mimo hru o pořadatelství play-off, jsou Dallas a Pittsburgh. Informoval o tom insider Pierre LeBruin.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -