- Reklama -

Slováci zveřejnili závěrečnou nominaci na MS, hvězdy v ní nehledejte

- Reklama -

Slovenský reprezentační kouč Zdeno Cíger uzavřel po sobotní generálce proti Dánsku nominaci na květnové mistrovství světa. Do Ruska se nakonec nepodívají obránci z české nejvyšší soutěže Lukáš Kozák, Oldrich Kotvan, Adam Jánošík a útočník Trenčína Michal Hlinka.
„Je to realita. Chlapcům, kteří se nedostali, jsem pověděl, že je mi to líto…Je smutné, že nás musí opustit. Musíme se přes to přenést a oni to musí zvládnout,“ uvedl Cíger na tiskové konferenci.


Výsledky posledních přípravných zápasů před MS:

  • 24.4.: Slovensko – Francie 2:3sn,
  • 28.4.: Slovensko – Dánsko 4:3pp,
  • 30.4.: Slovensko  – Dánsko 3:1.

Možná změna se ještě rýsuje na gólmanských postech. Před úvodním zápasem na šampionátu proti Maďarsku Slováci nezaplní soupisku do posledního místa, jelikož budou s nadějemi očekávat přílet Petra Budaje chytajícího za Ontario Reign v nižší AHL (průběh play-off AHL sledujte zde).
„Postoupil v play-off do dalšího kola. Máme však ještě týden, uvidíme, jak se situace vyvine. Zatím napíšeme na soupisku dva brankáře,“ osvětlil situaci generální manažer týmu Róbert Švehla.


Může vás zajímat: Kanada vyrukuje na MS se silným týmem, její hvězdy se představí i v Praze

- Reklama -

Slovenský výběr se musel podobně jako ten český vypořádat s kupou omluvenek od hráčů z NHL. Reprezentační pozvánku odmítli Marián Hossa z Chicaga, Tomáš Tatar z Detroitu, Marián Gáborík z Los Angeles, Zdeno Chára z Bostonu či Marek Hrivík z NY Rangers (více čtěte zde). V závěrečné nominaci tak nalezneme pouze čtyři hráče, jež letos zasáhli do bojů v nejslavnější lize světa.
„Kádr je uzavřený. V obraně ani v útoku už možnosti nemáme. Je to konečné,“ konstatoval Cíger.
„Céčko“ na dresu bude nosit obránce Edmontonu Andrej Sekera, jeho asistenty pak budou zadák Michal Sersen a útočník Martin Réway.
„Kapitána máme jasného, je to lídr týmu, který dělá všechno proto, abychom se zlepšovali,“ chválil Sekeru Švehla.
Slovensko se v Rusku představí ve skupině A, v níž se kromě již zmíněného Maďarska utká také s Kanadou, Finskem, USA, Běloruskem, Francií a Německem.
Nominace Slovenska na MS v Moskvě a Petrohradu (6. – 22. května):
Brankáři: Július Hudáček (Örebro, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen),
Obránci: Dominik Graňák (Rögle BK, Švéd.), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (oba Slovan Bratislava, KHL), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR),
Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec, ČR), Libor Hudáček (Örebro, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všichni Slovan Bratislava, KHL), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron, Švýc.), Martin Bakoš (Bílí Tigři Liberec, ČR), Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings, NHL).

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -