- Reklama -

Slováky skolil osmnáctiletý talent

- Reklama -


Kaapo Kakko dál válí.
Poté, co pomohl Finsku v úvodním zápase mistrovství světa dvěma góly skolit favorizovanou Kanadu, se v sobotu s plnou vervou pustil na domácí celek.
18letý rodák z Turku zaznamenal v duelu se Slovenskem hattrick a s pěti brankami je nejlepším střelcem turnaje.

Kakkův hattrick:


Kakko, jenž je potenciální jedničkou příštího draftu NHL, byl i přes svou nezkušenost nejvýraznější tváří Finů, kteří střetnutí ovládli 4:2.
„Kaapův výkon byl fenomenální, byl nezastavitelný. Dal pět gólů ve dvou zápasech, co více si přát,“ okomentoval výkon své mladičké hvězdy trenér Jukka Jalonen.
„Myslím si, že naše obrana odvedla opravdu dobrou práci. Navíc chytal výborně gólman. A hlavně jsme měli Kaapa,“ měl radost i obránce Suomi Oliwer Kaski.
Schopnosti Seveřanů ocenil také kouč Slováků Craig Ramsay. „Jak jsme očekávali. Mají nádhernou práci s holí, neustále atakovali puk. Trvalo nám téměř jednu a půl třetiny, než jsme se dostali do jejich tempa,“ pochválil soka kanadský lodivod.
Oba týmy mají nyní volný den a do akce se znovu dostanou v pondělí.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -