- Reklama -

Slováky "zradili" hráči ze zámoří. Nechápu to, smutní Vůjtek

- Reklama -

Slovenské hokejisty čekají v základní skupině B poslední dva soupeři – v neděli Rusko a v úterý Spojené státy. Po porážce 0:3 s Finskem jim však na postup do čtvrtfinále nemusí stačit ani zisk šesti bodů. Na záda jim totiž dýchají hokejoví dříči z Běloruska.
„Je zapotřebí najít síly, už je nemáme na co šetřit. Není na co čekat,“ říká obránce Dominik Graňák. „Musíme dávat puky na beky a tlačit se před bránu, hru zjednodušit,“ dodává útočník Milan Bartovič.
Jedním z největších problémů týmu Vladimíra Vůjtka je střelecká impotence hvězd ze zámoří. Trápí se Marián Gáborík (Los Angeles) i Tomáš Tatar (Detroit).


Bodové příspěvky hráčů ze zámoří (po pěti zápasech):

  • Andrej Meszároš (D, Buffalo): 3+0,
  • Marián Gáborík (F, Los Angeles): 2+1,
  • Tomáš Tatar (F, Detroit): 0+2,
  • Tomáš Jurčo (F, Detroit): 0+1,
  • Richard Pánik (F, Toronto): 0+1,
  • Marko Daňo (F, Columbus): 0+1,
  • Tomáš Kopecký (F, Florida): 0+0.

Pozn.: T. Tatar, T. Jurčo a T. Kopecký odehráli pouze čtyři utkání.


„Neumím si to vysvětlit. Možná jim nesedí to širší hřiště nebo já nevím. Já to prostě také nechápu, protože ti hráči si musí umět nahrát a musí se dostat aspoň do střelecké příležitosti. Neříkám, že musí dát gól, ale do střelecké příležitosti se dostat musí,“ hledá zkušený kouč příčinu trápení posil z NHL.
Trenér sborné Oleg Znarok před nedělním duelem se Slováky prohlásil, že nic jiného než tři body nebere. Rusové se navíc ocitli ve skvělé fazóně, když dokázali v sobotu převálcovat Bělorusy 7:0.
„Bude to těžké, ale pokusíme se něco uhrát. Musíme se dostat do vedení, gólů padá strašně málo. Chybí nám body s Norskem a jeden proti Dánsku,“ připomněl zkušený kouč ztráty s outsidery.
Tým se bude muset vypořádat také s jednou citelnou ztrátou v sestavě. Na mistrovství dohrál útočník Marko Daňo, který si proti Finům poranil koleno.

- Reklama -

„První vyšetření ukázalo, že Marko má poškozený vnitřní postranní vaz v koleni a odhadovaná doba léčby je asi čtyři týdny,“ řekl pro svazové stránky lékař slovenské výpravy Ján Grauzel. „Diagnózu přesněji určí magnetická rezonance, která na Marka čeká v nejbližších dnech.“
Forvarda Columbusu by měl nahradit Vladimír Dravecký.
„Musíme věřit a bojovat do poslední minuty. Až potom budeme počítat,“ burcuje své spoluhráče gólman Ján Laco. Ten se ale proti Rusům do brány nepostaví. Příležitost tentokrát dostane Július Hudáček.
Slovenskou kabinu zpovídal reportér ČRo Radim Sajbot:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -