- Reklama -

Slovensko, třes se! Juniorská hvězda jde do akce

- Reklama -

Alexis Lafreniere opět obul brusle a je připraven potrápit slovenskou defenzívu.
Kanadský útočník se zotavil ze zranění, které utrpěl v sobotním zápase proti Rusku, a naskočí do čtvrtečního čvrtfinále proti outsiderům ze Slovenska.

Kompletní výsledky a program MS juniorů 2020

„Je to docela šokující,“ okomentoval rychlost uzdravení jeho parťák Ty Dellandrea. „Vrátit se takto rychle a bruslit tímto způsobem je prostě úžasné.“
Lafreniere se zranil po střetu s gólmanem Miftachovem a ihned na to se skácel k ledu. Při incidentu si pochroumal koleno a debatovalo se i o konci jeho působení na turnaji.
18letý talent, jenž patří k největším hvězdám vyslanců země javorového listu, to však nezabalil.

Juniorský šampionát jde do finále! Jak je to se vstupenkami?

Rodák z Quebecu, který zaznamenal v úvodním klání proti USA vítězný gól a tři asistence, působí v aktuální sezóně v týmu Rimouski Oceanic z QMJHL. A tam září! Ve 32 duelech nasbíral už 23 branek a 70 bodů.
Slováky, jež ve skupině porazili jen Kazachy, čeká v play-off nesmírně těžký soupeř. Kanada zatím na šampionátu ztratila pouze jedno střetnutí a dokázala porazit Čechy, Němce i Američany.
Zápas, ve kterém se naši sousedé pokusí zaskočit favorita, začíná v 15:00.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -