- Reklama -

Snaží se některé týmy úmyslně prohrávat? Nesmysl, oponuje Bettman

- Reklama -

Komisionář Gary Bettman se dotkl ožehavého tématu. První muž NHL je přesvědčený, že týmy úmyslně neprohrávají, aby zvýšili své šance na úspěch v draftové loterii.

„Nikdo cíleně neprohrává…Nebudete prohrávat zápasy, abyste si zvýšili šance o pár procentuálních bodů. To je hloupé,“ uvedl Bettman pro portál The Athletic.

„A upřímně, navrhovat úmyslné prohrávaní je podle mě v rozporu s profesionalitou našich hráčů a koučů. Nikdo neprohrává cíleně. Naši hráči a trenéři dělají maximum toho, aby vyhráli.“

- Reklama -

Cílené prohrávaní je v této sezóně horkým tématem, protože se na draftu objeví útočník Connor Bedard, hráč, který má potenciál ovlivnit budoucnost jakéhokoliv klubu.

17letý Kanaďan je považovaný za generační talent, což dokazoval i na nedávném MS juniorů. Tam se stal nejužitečnějším hráčem. Daří se mu i ve WHL, kde v dresu Reginy vyprodukoval 81 bodů v 33 duelech.

Do draftové loterie se zapojí 16 týmů, které se nedostanou do play-off. Žádný z nich se nemůže posunout výše než o deset míst. Aktuálně mají největší šance na úspěch Columbus (18,5 %), Chicago (13,5 %), Anaheim (11,5 %), Arizona (9,5 %) a San Jose (8,5 %).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -