- Reklama -

Sobotka skončil v Omsku a dohraje sezónu v NHL

- Reklama -

Vladimír Sobotka se vrací do NHL. Český hokejista se ve čtvrtek dohodl s vedením St. Louis na podpisu nové tříleté smlouvy, která začne platit od příští sezóny. Devětadvacetiletý útočník působil v organizaci Blues před svým odchodem do Ruska v roce 2014.
V Kontinentální hokejové lize oblékal dres Omsku (138 utkání, 102 bodů, 37+65). V základní části letošní sezóny KHL odehrál 41 zápasů, ve kterých nasbíral 30 bodů za devět branek a 21 přihrávek. Ve dvanácti utkáních play off vstřelil tři góly a na sedm dalších přihrál.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po prohře Avangardu s Kazaní 2:4 na zápasy v semifinále Východní konference se Sobotka domluvil s ruským klubem na okamžitém ukončení spolupráce a po včerejšku je jasné, že sezónu dokončí v NHL. A bude to za podmínek smlouvy, kterou mu před třemi lety přiřkla arbitráž. Jedná se o roční smlouvu na 2,725 miliónu dolarů.
„Určitě jsme moc rádi, že to máme za sebou,“ řekl generální manažer Blues Doug Armstrong. „Před třemi lety jsme doufali, že to tak daleko nedojde, ale snažili jsme se zůstat v kontaktu, abychom se ujistili, že neporušíme naše vztahy a myslím, že se to tentokrát vyplatilo, když se nám ho podařilo přivést zpátky.“
Podle informací televizní stanice ESPN mu nový kontrakt s Blues garantuje celkový příjem 10,5 miliónu dolarů. Průměrně si tak ročně vydělá 3,5 miliónu USD. K celku Blues se Sobotka připojí před sobotním zápasem na ledě Caroliny.
„Většinu našich hráčů zná z předešlých let, ale trenéry už máme jiné,“ sdělil Armstrong. „Kouč Mike Yeo je z jeho příchodu nadšený. Pamatuje si Sobotku ze zápasů Blues proti Minnesotě (Yeo trénoval Wild v rozmezí let 2011-16). Takový typ hráče chce mít v mužstvu každý trenér.“
„Samozřejmě se moc těším, je to pro mě opět nová výzva. Doufám, že po těch třech letech nebudu mít problém se tam aklimatizovat, i když to bude nezvyk. Těším se hlavně na play off a doufám, že dojdeme co nejdál,“ uvedl Sobotka v tiskové zprávě společnosti Sport Invest, která jej zastupuje.
Rodák z Třebíče si ve čtvrtém kole draftu NHL (106. celkově) v roce 2005 vybrali zástupci Bostonu. Blues ho získali před sedmi lety výměnou za Davida Warsofskyho. V základní části soutěže odehrál prozatím 381 zápasů, na kontě má 123 bodů za 35 branek a 88 asistencí. Ve 40 duelech play off vstřelil tři góly a na devět dalších přihrál.
„Před odchodem do KHL byl jedním z nejlepších útočníků, kteří mohou nastupovat v různých herních situacích. Jsem zvědavý, jak se za tu dobu rozvinul jeho herní styl. Těším se na jeho návrat,“ uzavřel Armstrong.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -