- Reklama -

Sobotkův návrat změní osud St. Louis. Postrádali jsme ho, říká Tarasenko

- Reklama -

St. Louis v play off potká Minnesotu, návrat malého Čecha může pro Wild znamenat stopku. Během následujících řádků vysvětlím proč. Kdo se v noci z neděle na pondělí díval na zápas Blues s Coloradem, musí být potěšen, v jakém stylu zvládl Vladimír Sobotka návrat do NHL. Ani tak nejde o vstřelený gól, ten pouze vyústil z oddřené práce.
Od prvního střídání byl největší celebritou hřiště. Kamera zabírala obličej hráče s číslem 71 takřka nepřetržitě, komentátoři k tomu přidávali příběhy a nadějné prognózy. Velkou odměnou pak musel pro Sobotku být aplaus domácích fanoušků během prvních vteřin na hřišti.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Byl jsem trochu nervózní před prvním střídáním. Na cestě sem jsem přemýšlel nad dobou, kterou jsem tu strávil. Všechno se mi vrátilo a byl to opravdu hezký pocit,“ řekl po zápase devětadvacetiletý centr.
Skoro pět minut strávil před brankovištěm během přesilových her, vyzkoušel si oslabení. Tam kde skončil před třemi lety, dnes v noci opět navázal. Sobotka ukázal, že pro Blues je nepostradatelným hráčem.

Co spoustu hráčů Blues nedokázalo, český útočník bere jako samozřejmost. Tím teď myslím jeho smysl pro rozehrávku. Většina hráčů v jeho situaci by puk nahodila na bránu a pak by se vidělo, co z toho vzejde. Jenže Sobotka hraje s hlavou nahoře a zásoboval své obránce přesnými pasy. Poté už jen čekal před bránou na teč.
Návrat „Vladyho“, jak jej komentátoři s chutí pojmenovali, byl vytouženou skutečností fanoušků i hráčů Blues. „Jsem za něj vážně rád. Postrádali jsme ho posledních pár let. Je to opravdu úžasný chlap a skvělý hráč,“ řekl po zápase další „Vlady“ Tarasenko. Oba hráči se v zápase prosadili a dovedli svůj tým k vítězství.
Když skóroval Sobotka, i komentátoři ukázali radost. „Thelittlefellaisback!“ prohlásil jeden z nich se smíchem na rtech. V překladu to znamená „malý chlapík je zpět“. Sobotka se prosadil po spolupráci s Jorim Lehterou a Magnusem Pääjärvim. Během utkání si vyzkoušel spolupráci i s Tarasenkem a Schwartzem.

- Reklama -

Bude vás zajímat:


„Docela působivé. Vedle gólu… Stavěli jsme ho do různých lajn a vypořádal se s tím dobře. Nechci říct, že jsem pro něj nastavil laťku nízko. Ale když si uvědomíme, že nebyl na ledě 11 dnů, přicestoval z Evropy, že v NHL nehrál několik let, tak si myslím, že odehrál opravdu silný zápas. Můžete vidět jeho cit pro hru, soutěživost. Má na to,“ nešetří chválou trenér Mike Yeo.
Play off pro Blues začíná v noci z 12. na 13. dubna. Do té doby má Sobotka a celý tým Blues čas zapracovat na veškerých detailech a sladit nejmenší podrobnosti. Jako favorita Západní konference jsem doteď viděl Minnesotu, teď však říkám, že velkých věcí se můžeme dočkat od svěřenců kouče Mike Yea v čele s Tarasenkem, Allenem a Sobotkou.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -