- Reklama -

Šokující výhra Kanaďanů. Od eliminace je dělily setiny sekundy

- Reklama -


Zlatý rytíř Mark Stone je jedním z hrdinů čtvrtfinále světového šampionátu, když se v duelu proti Švýcarsku postaral gólem v prodloužení o výhru Kanaďanů 3:2.
Vyslanci země javorového listu přitom doslova utekli hrobníkovi z lopaty, když srovnali stav dramatického střetnutí až v poslední sekundě třetího dějství.
O neuvěřitelnou branku na 2:2 se postaral trefou v početní převaze 6-5 obránce Devils Damon Severson.


Stoneova vítězná rána byla jeho druhým gólem v zápase a celkově sedmým na turnaji. Spolu s Anthonym Manthou, který obdržel před play-off jednozápasovou stopku (čtěte ZDE), je nejlepším střelcem Severoameričanů.
Za postupující celek se dvěma asistencemi blýskl forvard Columbusu Pierre-Luc Dubois, po jedné nahrávce mají zadák Predators Dante Fabbro, obránce Golden Knights Shea Theodore a již zmíněný Stone.
Tučňák Matt Murray zneškodnil v kanadské svatyni 22 střel a připsal si čtvrtou výhru na mistrovství.
Švýcarský útočník Sven Andrighetto (Colorado) otevřel skóre utkání, centr Nico Hischier (New Jersey) pak za Evropany přidával druhou přesnou trefu.
Kanada má nyní na Slovensku sedm vítězství v řadě a míří do semifinále.
Zdrcený Nino Niederreiter komentuje šokující porážku:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -