- Reklama -

Spása pro Krále? O Richardse se zajímá Calgary

- Reklama -

S výměnou neuspěl, waiver list mu také nepomohl. Všechny snahy generálního manažera Kings Deana Lombardiho přišly vniveč. Útočník Mike Richards stále figuruje na výplatní listině kalifornského klubu.
I když se v minulých hodinách přestěhoval na farmu do Manchesteru, jeho tým ušetřil pouze šestinu z 5,75 miliónů dollarů, kterými Richardsova smlouva zatěžuje platový strop amerického klubu. A co je ještě horší, podobně bude činit ještě pět let.


Ale přesto se na obzoru rýsuje možné řešení. Podle zákulisních informací projevilo o devětadvacetiletého útočníka zájem kanadské mužstvo Calgary Flames. Generální manažer Brad Treliving spravuje jedno z mála mužstev v NHL, jemuž by Richardsův královský příjem nezpůsoboval problémy s platovým stropem. Ale zásadní otázkou zůstává – co z toho bude Calgary mít?
Tak předně, Plameny budou chtít určitě něco navíc, aby LA osvobodili ze současné svízelné situace. S Richardsem by se do Calgary mohli stěhovat talentovaní útočníci Tyler Toffoli nebo Tanner Pearson. Alternativou by mohl být výběr v prvním kole příštího draftu. Případná výměna může zahrnovat i dodatek, že Králové budou nadále hradit část Richardsova platu ze svého.
Prostě a jednoduše – nebude pro ně nikterak jednoduché (a levné) vymanit se z jednoho nejhorších kontraktů posledních let.
Mike Richards letos odehrál 47 zápasů, ve kterých nastřádal pouhých 15 bodů (5+10). V minulých týdnech nastupoval ve čtvrté formaci Králů, teď se propadl až na farmu do Manchasteru. Nicméně pořád se jedná o hráče, který si v posledních pěti letech zahrál hned třikrát ve finále Stanley Cupu a dvakrát dokázal nejslavnější hokejovou trofej světa získat.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -