- Reklama -

Špatný vstup do sezóny nám zlomil vaz, zhodnotil Voráček

- Reklama -

Měla to být výjimečná sezóna. A po individuální stránce jistě je. Česká republika může mít svého zástupce v TOP desítce kanadského bodování NHL, což by se přihodilo teprve podruhé za posledních sedm let. Ale po klubové stránce je letošní ročník pro Jakub Voráčka naprostým zklamáním. Osm zápasů před koncem základní části lze řadit šance Flyers na proklouznutí do play off někam do říše pohádek.
Už loni to s jejich postupem do vyřazovacích bojů nevypadalo bůhví jak růžově. Nejhorší start do sezóny v historii klubu (sedm porážek v osmi zápasech), bleskový vyhazov trenéra Petera Lavioletta, nejisté výkony kapitána Claudea Girouxe (jeden vstřelený gól za prvních dvacet utkání). Ale Letcům nakonec narostla křídla, dokázali si vyšlapat cestičku až do vyřazovací části a v prvním kole play off zle zatápěli pozdějším finalistům Stanley Cupu z NY Rangers.
I úvod letošního ročníku zastihl mužstvo Philadelphie v poněkud laxní formě. První čtyři utkání – čtyři porážky, pouze osm vítězství po pětadvaceti odehraných zápasech. Ale tentokrát to happyendem neskončí.
„Sami sobě jsme si vykopali hlubokou jámu, ze které jsme se nedokázali vydrápat. Když se nám konečně začalo dařit, nebyli jsme schopni vyhrát tolik zápasů, kolik by bylo potřeba k postupu. Když se vám nepovede start, pak se jen složitě dostáváte zpátky do hry. V jednu chvíli jsme měli postupové příčky nadosah, ale když se tři-čtyři měsíce v kuse jen dokola a dokola snažíte ukrojovat z náskoku vašich soupeřů, je to pro člověka velmi ubíjející. Musíme se z toho poučit a příští sezónu nic podobného nedopustit,“ konstatoval Voráček.
„Teď už hrajeme jen o čest. Snažím se předvádět stejné výkony jako po celou letošní sezónu. Být kreativní ve hře dopředu, poctivě plnit své defenzivní povinnosti, bavit se hokejem jako takovým. Nejsme ve zrovna příjemném postavení, ale člověk si z toho musí vzít ponaučení a neopakovat stejné chyby v budoucnu,“ dodal český útočník.
Přes léto určitě dojde k nějakým změnám v sestavě Letců, otazník visí i nad pozicí hlavního kouče Craiga Berubeho. Rozhodující slovo bude mít generální manažer Ron Hextall.
„Bude záležet na Hexym. Tohle my neovlivníme. Co se má stát, stane se. Ještě je před námi několik zápasů a na ty se musíme soustředit,“ dodal Voráček.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -