- Reklama -

Spící obr se probouzí. Chára se má do dvou týdnů vrátit do hry

- Reklama -

Boston vstoupil do nového týdne domácí porážkou v zápase s Pittsburghem, ale objevily se i pozitivní zprávy. V pondělí se na ledě v TD Garden objevil i kapitán týmu Zdeno Chára, který je už měsíc na nucené dovolené. Slovenský obr absolvoval lehké čtvrthodinové rozbruslení, které představuje první záblesk na jeho cestě zpět do víru NHL.
Sedmatřicetiletý obránce odehrál poslední utkání 23. října. V první třetině zápasu proti NY Islanders poslal k zemi kapitána hostí Johna Tavarese, ale paradoxně to byl právě Chára, kdo odešel z tohoto souboje jako poražený. Krátce po tomto střetu opustil střídačku a bližší vyšetření ukázalo, že si poranil vazy v levém koleni.
Jeho absence se odhadovala na 4-6 týdnů a právě ta delší varianta se zřejmě ukáže jako správná. Chára už měsíc nehraje a podle nejnovějších informací by se měl do kolotoče NHL vrátit zhruba za 10 až 14 dní. V pondělí udělal první krok k návratu do hry, ale podstatný kus práce je ještě před ním. „Je teprve na začátku. Ani zdaleka ještě není připraven na zápasové vytížení. Ale vždy je povzbuzující vidět hráče znovu bruslit,“ řekl trenér Claude Julien.
Jméno Zdena Cháry se v průběhu víkendu objevilo na listině dlouhodobě zraněných hráčů, ale to nijak nekorespondovalo s jeho aktuálním stavem. Klub si potřeboval vytvořit prostor pod platovým stropem, aby mohl z farmy povolat Matthewa Lindblada, Jordana Carona a v pondělí i českého útočníka Davida Pastrňáka.
Jak ukázaly poslední čtyři týdny, Boston si ví rady i bez svého kapitána. Chára chyběl americkému mužstvu ve 14 zápasech, z toho devětkrát slavili Medvědi vítězství. Nicméně i hráči ostatních týmů cítí, že bez rodáka z Trenčína není obrana Bostonu tak skálopevná, jak bývala.
„Bruins hrají výborně defenzivně jako celek, ovšem jeho absence je stále znát. Když je na ledě tak nedostáváte tolik příležitostí k zakončení, a právě toho musíme dnes využít,“ řekl Sidney Crosby před pondělním střetnutím. A měl pravdu. Tučňáci zvítězili 3:2 po prodloužení a právě jejich kapitán se gólem a dvěma asistencemi podepsal pod všechny tři přesné zásahy hostujícího týmu.
Boston odehraje do konce listopadu už jen jedno utkání (v pátek hostí Winnipeg). První týden v prosinci čekají Medvědy čtyři venkovní duely proti týmům z Pacifické divizi. Na domácí led se vrátí 11. prosince, kdy hostí Chicago Blackhawks. A právě to by mohl být zápas, ve kterém se „Big Z“ znovu objeví na soupisce Bostonu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -