- Reklama -

Spojení Gostisbeherea s Flyers by mělo fungovat minimálně až do konce sezóny 2022-23

- Reklama -

Vedení Philadelphie si v pátek pojistilo služby Shaynea Gostisbeherea. Letci nabídli americkému zadákovi šestiletou smlouvu v celkové hodnotě 27 milionů dolarů. Čtyřiadvacetiletý rodák z Pembroke Pines na Floridě se tak 1. července nestane chráněným volným hráčem.
„Být součástí jedné z nejlepších hokejových organizací je pro mě splnění snu,“ uvedl na webových stránkách klubu Gostisbehere, jenž si s ročním platem 4,5 miliónu dolar finančně výrazně polepší, v posledním roce své nováčkovské smlouvy si vydělal 925 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Je příjemné vědět, že jsem součástí budoucích plánů týmu, který tvoří směs mladých a ostřílených hráčů. Čeká nás ještě mnoho kroků, které, jak doufám, povedou ke skvělým výsledkům. Je to velká čest být součástí budoucnosti Flyers,“ dodal.


Letci draftovali Gostisbeherea před pěti lety ve třetím kole ze 78. pozice. Debut v NHL absolvoval v ročníku 2014-15, nastoupil jen ve dvou zápasech. I na podzim předloňského roku začínal na farmě a pozvánku do prvního týmu Letců dostal až v polovině listopadu, kdy se zranil Mark Streit.
Po kolegově návratu z marodky už měl pozici jistou a ještě víc ji utvrdil na přelomu ledna a února 2016, kdy bodoval v patnácti utkáních po sobě! Na konci sezóny kraloval jak celkovým statistikám začínajících zadáků (se 46 body), tak tabulkám seřazeným podle branek (17), asistencí (29), přesilovkových gólů (8) a bodů získaných při přesilovkách (22).
Letošní sezóna nedopadla úplně podle jeho představ, několik zápasů dokonce sledoval jen z tribuny jako zdravý náhradník. „Ghost“ odehrál 76 utkání, ve kterých nasbíral 39 bodů za sedm gólů a 32 asistencí. Ve statistice účasti na ledě skončil na hrozivých -21 bodech (hůře si z Letců vedl pouze Jakub Voráček: -24). Flyers loni vypadli z play off hned v prvním kole, letos se do vyřazovacích bojů vůbec nedostali.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -