- Reklama -

Spor graduje. Nigerijec Petersovu omluvu nepřijal

- Reklama -

Akim Aliu, který obvinil Billa Peterse z rasistických urážek, se střetne s představiteli NHL. Cílem je poreferovat vedení ligy o negativních zkušenostech se současným koučem Flames.
O případu jsme vás informovali ZDE.
Aliu odstartoval velké téma svým příspěvkem na sociálních sítích, když napsal, že jej před 10 lety Peters na farmě Chicaga častoval rasistickými komentáři.
Lodivod Calgary byl navíc jen den poté obviněn z fyzického násilí bývalým hráčem Hurricanes Michalem Jordánem (čtěte ZDE).
Za své chování se Peters omluvil otevřeným dopisem, Aliu však jeho slova označil mimo jiné za neupřímná.


Aliu, jenž se narodil v Africe, v pondělí uvedl, že mu Peters nadával slovem začínajícím na „N“. A to jen proto, že se mu nelíbila hudba, kterou poslouchal.
Média později zveřejnila, že se hráče dotkla věta „Přesťaň poslouchat tu negerskou sra.ku.“. Aliu posléze dodal, že ho kouč dále urážel i v kanceláři.
Calgary zatím stáhlo Peterse ze středečního zápasu proti Buffalu. Kanadští novináři přitom nevylučují, že se Flames 53letého matadora zbaví úplně.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -