- Reklama -

Stačil týden a Crosby je zpátky. Nudil jsem se, řekl novinářům

- Reklama -

Velmi krátká pauza stačila k tomu, aby se Sidney Crosby zotavil z příušnic a zařadil znovu do sestavy Penguins. Průběh nemoci bývá různý, Travis Zajac chyběl New Jersey víc než dva týdny, kapitán Pittbusrghu vynechal jen tři duely. Tučňáci bez svého lídra dvakrát vyhráli a jednou padli v prodloužení.
Ve čtvrtek už byl Crosby zpátky a stihnul nastoupit proti Coloradu. O jeho nasazení se rozhodovalo na poslední chvíli, nakonec ale lékaři dali kanadskému hokejistovi zelenou. „Byl to nudný týden, to určitě,“ řekl Crosby novinářům.
„Když vypustíte týden, jedno jestli kvůli zranění nebo ne, prostě když týden nebruslíte, nemůžete se cítit skvěle. Nemůžu říct, že bych se cítil báječně, ale jsem rád, že jsem zpátky,“ uklidnil sebe i fanoušky.
Crosby hovořil s novináři už ráno před utkáním, poprvé od okamžiku, kdy se objevil na veřejnosti s výrazně oteklou tváří. To bylo naposledy minulý týden před zápasem s Calgary. Fotka se okamžitě stala tahákem na internetu, ovládla zejména sociální sítě.
„Když jsem se na té fotce viděl, určitě bych s něčím takovým nešel na led,“ ujišťoval kapitán Pens. „Byli jsme si toho vědomi. Každý kolem mě dělal maximum pro to, abychom ochránili všechny okolo, jak jen to bylo možné. Někdy s tím prostě nejde nic dělat, lidé zkrátka omarodí.“
Velká obava panovala zejména kolem Marca Andre Fleuryho, brankář Pittsburghu ale podle čerstvých informací příušnicemi netrpí. U Crosbyho byla situace o to komplikovanější, že 29. listopadu utrpěl po srážce s hráčem Caroliny poranění krku, které mu ztrpčovalo život víc než týden.
„Abych byl upřímný, stanovit mou diagnózu bylo obtížné kvůli tomu, co se mi stalo před nějakými deseti dny ve skoro stejné oblasti tváře, které pak napadly příušnice,“ řekl Crosby. „Naši lidé odvedli skvělou práci,“ nevinil lékaři z pochybení. „Testy krátce předtím byly opravdu negativní.“
Ve čtvrtek už Crosby nastoupil a proti Coloradu odehrál víc než dvacet minut. Do statistik se nezapsal, vyrovnaný zápas ovládli brankáři, rozhodla jediná branka v prodloužení. Protivníci v souboji o trofej Arta Rosse pro vítěze produktivity mu mezitím moc neutekli. Tyler Seguin, Jevgenij Malkin a Jakub Voráček mají po 38 bodech, Crosby má na sedmém místě 35 bodů (9+26).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -