- Reklama -

Stal se Panarin obětí kremelské propagandy?

- Reklama -

Hvězdný forvard Rangers Artěmij Panarin opouští na neurčito svůj tým poté, co byl konfrontován s tím, že v minulosti ubil 18leté děvče.

Obvinění přišlo ze strany někdejšího Panarinova kouče Andreje Nazarova, podle kterého měl hokejista v roce 2011 fyzický konflikt s mladým děvčetem v lotyšské Rize. Hokejista tehdy působil jako hráč Viťazu Čechov.

„Několika silnými údery ji poslal k zemi,“ uvedl Nazarov pro portál sports.ru. V Lotyšsku se podle něj také rozběhlo vyšetřování, které se někdo pokusil zastavit 40 tis. eury.

Tato obvinění hráčem otřásla natolik, že si potřeboval vybrat osobní volno.

- Reklama -

„Artěmij vehementně a jednoznačně popírá všechna obvinění v tomto vymyšleném příběhu. Jedná se o zastrašovací taktiku, která se proti němu používá za to, že byl nedávno otevřený k politickým událostem. Artěmij je otřesený a znepokojený a na nějaký čas bude od týmu. Rangers jej plně podporují a budou pracovat na tom, aby našli zdroj tohoto obvinění,“ prohlásil newyorský klub.

Panarin otevřeně vystupuje proti prezidentovi Ruska Vladimiru Putinovi (čtěte ZDE) a opakovaně vyjadřuje podporu opozičnímu lídrovi Alexeji Navalnému. Nazarov, od něhož se obvinění odvíjí, je přitom známým Putinovým podporovatelem.

29letý Panarin vede v tomto ročníku Rangers s 18 body, které nasbíral ve 14 zápasech.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -