- Reklama -

Stalo se před 14 lety: Ducks získali Prongera

- Reklama -

Fanshop týmuNa den přesně před čtrnácti lety získali Anaheim Ducks důležitý článek své vítězné skládačky, která jim přinesla premiérový a dosud jediný Stanley Cup. V červenci 2006 získali do svých obranných řad z Edmontonu Chrise Prongera.
Obrovitý bek, který proslul tím, že kromě brutálních zákroků na hraně hokejového zákona, si dobře rozuměl s pukem, přišel do Kalifornie výměnou za útočníka Joffreye Lupula a českého obránce Ladislava Šmída a dvě volby v draftu (jedna byla podmíněná).
„Je to jeden ze tří nejlepších obránců na světě,“ řekl po výměně tehdejší viceprezident Oilers Kevin Prendergast.
Chris Pronger v mrazivém Edmontonu strávil jednu jedinou sezonu, ve které si poprvé v kariéře zahrál finále Stanley Cupu. V něm však Olejáři nestačili na Carolinu Hurricanes.
V týmu Ducks, který tehdy skládal z pozice GM Brian Burke, se zařadil po bok zkušeného Scotta Niedermayera. A hned ve své úvodní sezoně pod kalifornským sluníčkem v létě hopsal s vytouženou trofejí. Později se probojoval do finále ještě jednou. Ale jeho Philadelphie ve finále nestačila na Blackhawks, kteří tehdy začínali svoji dynastii.
Pronger svá poslední utkání v NHL odehrál v ročníku 2011-2012, kariéru mu však ukončily problémy po několika otřesech mozku.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -