- Reklama -

Stalo se před 17 lety: Giguere odchytal rekordní zápas

- Reklama -

Fanshop týmuJean-Sebastien Giguere je v Anaheimu legendou. Kanaďan, který kromě Kalifornie chytal také v Torontu, Calgary a Coloradu před 17 lety zažil mimořádný okamžik. Nejen, že v 25 letech poprvé chytal v play-off, dokázal stanovit nový rekord v počtu zákroků v brankářově debutovém zápase.
Detroit Red Wings byl famózním týmem, který byl plný těch nejlepších hokejistů, kteří v té době byli k mání. Obhájci Stanley Cupu sice v brankovišti už neměli Dominika Haška, Curtis Joseph však nebyl o moc horší. V útoku soupeři čelili Stevu Yzermanovi, Brendanu Shanahanovi nebo Brettu Hullovi.
V prvním kole narazil Hockeytown na Kačery z Anaheimu, očekával se jednoznačný průběh. Jenže hned první zápas ukázal, jak se předpovědi mýlily. Red Wings padli ve třetím prodloužení, rozhodující branku vstřelil kapitán Paul Karyia.
Pozornost na sebe strhl do té doby nepříliš známý brankář Anaheimu Giguere, který si připsal celkem 63 úspěšných zákroků. Nikdo při svém debutu v play-off nebyl zasypán tolika ranami. „Gigy“ navíc v prvním prodloužení zlikvidoval celkem 20 střel Detroitu, žádný jiný brankář od roku 1967 nečelil tolika střelám v jedné třetině prodloužení.
Jean-Sebastien Giguere nakonec dokázal společně s Ducks dojít až do finále Stanley Cupu, kde Kačeři prohráli v sedmém zápase s New Jersey Devils. Giguere ale získal Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče vyřazovací části. Svůj jediný Stanley Cup vyhrál v dresu Anaheimu o čtyři roky později.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -