- Reklama -

Stamkos dorazil do kempu Tampy v pořádku a chce navázat na spolupráci s Kučerovem

- Reklama -

Hokejisté týmu Tampa Bay budou v nové sezóně NHL opět nejvíc sázet na souhru útočné dvojice Steven Stamkos a Nikita Kučerov. Dva nejproduktivnější hráči týmu za poslední tři sezóny se spolu sešli i na prvním tréninku klubu a do trojice k nim zapadl Vladislav Namestnikov. Tak s nimi trenér Jon Cooper prozatím počítá i do přípravy na sezónu 2017-18.
„Zatím je předčasné tvrdit, s jakou sestavou na začátku sezóny vyjedeme, ale loni jim to skvěle fungovalo. A když chcete, aby se hráči cítili komfortně, je lepší nechat je hrát s kluky, na které jsou zvyklí. Uvidíme, jak jim to bude klapat v přípravných zápasech,“ tvrdí kouč Lightning.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Měl jsem možnost s nimi hrát už na začátku předchozí sezóny a skvěle nám to fungovalo. Pochopitelně, že se věci mění, ale sami jste viděli, jak Kučerov během posledního roku vyrostl a jak skvělý hráč to je,“ vychvaluje Stamkos svého spoluhráče.
„Myslím si, že dobře dokážeme číst hru toho druhého. Všichni jsme šikovní a chytří hráči, umíme na ledě využít svou rychlost. S úspěšností, jakou jsme měli v loňském roce, to vypadalo, jako by jsme spolu hráli už dávno. Věděli jsme, že když se jednomu z nás nedařilo, druhý jej dokázal podpořit a zastat jeho práci na ledě. Když máte mezi sebou takovou chemii, přirozeně se vám pak daří,“ věří Stamkos v návaznost úspěšné spolupráce s ruskými hokejisty.
Ta byla loni přerušena vinou jeho zdravotních potíží, když musel na operaci pravého kolene po ošklivém nárazu do mantinelu v zápase s Detroitem 15. listopadu.
„Uvidíme, jak bude koleno reagovat po prvním přípravném utkání. Teď se cítím skvěle a samozřejmě jsem prošel různými testy, ale nic vás neprověří tak, jako skutečný zápas,“ říká Stamkos a očekává, že nastoupí do první přípravy proti Carolině už dnes večer.
Zda ovšem odehraje všechny přípravné zápasy, to posoudí trenér Cooper.
„Co jsem měl možnost vidět, tak to s ním vypadá opravdu dobře. Vypadá ve formě a silný, dá se říct, že je velmi natěšený. Tohle nadšení a vzrušení je ale vidět v prvních dnech tréninkového kempu na každém z hráčů. Naproti tomu vím, že se připravoval opravdu tvrdě a je na něm vidět velké odhodlání a to se mi moc líbí,“ prohlásil Cooper. A o Stamkosově nasazení v přípravě podle něj rozhodnou příští týdny.
Pravá hokejová podíváná v provedení úderného dua Stamkos – Kučerov

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -