- Reklama -

Stamkos na deseti gólech, u Čechů jen dvě asistence

- Reklama -

Dvojnásobný nejlepší střelec NHL Steven Stamkos hodlá o Maurice Richard Trophy bojovat také v tomto ročníku. Přesvědčil o tom i v nedělním zápase Tampy Bay s Detroitem, v němž dvěma trefami zaokrouhlil svůj letošní gólový účet na deset. V zápise z utkání najdeme rovněž jméno Ondřeje Paláta, jenž si připsal asistenci.
Lightning sice prohospodařili dvoubrankový náskok, ale šesté vítězství v řadě si zajistili v samostatných nájezdech. Ryan Callahan uspěl hned v první sérii a protože z exekutorů Rudých křídel na Bena Bishopa nevyzrál nikdo, třetí muž Blesků už ani nemusel zkoušet štěstí.
Podobný průběh měly samostatné nájezdy také v Anaheimu, kam zavítal Vancouver, také se šťastnějším koncem pro hosty. Jejich zakončovatelem byl bývalý Kačer Nick Bonino. Činili se však především maskovaní muži, kteří v základní hrací době pustili každý pouze jednu střelu. Vítězný Eddie Läck zasahoval 28krát, Frederik Andersen si připsal ještě o šest zákroků více.
V sestavě Canucks chyběl kvůli zranění nohy Radim Vrbata. Ducks, kteří i přes prohru bodovali popáté v řadě, stále nemohli nasadit Coreyho Perry, navíc se museli obejít bez dvou stabilních členů zadních řad Fowlera s Beaucheminem.
K bodujícímu Ondřeji Palátovi se včera z Čechů připojil už jen obránce Roman Polák, který asistencí přispěl k vítězství Toronta nad Ottawou v poměru 5:3. Zápas, který se měl původně hrát už 22. října, ale byl odložen kvůli střelbě v kanadské metropoli, rozhodli Maple Leafs ve druhé polovině. Ve 27. minutě zásluhou Joshe Leiva potřetí srovnali stav, o čtyři minuty později vstřelil v oslabení po úniku Petera Hollanda rozdílovou branku Mike Santorelli.
Konečnou podobu 3:5 dal výsledku ve 47. minutě David Clarkson. Senátoři poprvé v této sezóně prohráli doma v základní hrací době, což je v tabulce Atlantické divize srazilo za jejich včerejšího rivala. Maple Leafs jsou pátí se stejným ziskem jako Boston před nimi a s pětibodovou ztrátou na vedoucí Tampu.
Loňští finalisté z New Yorku v nové sezóně tápou, za aktuálního stavu by ani nepostoupili do play off. Další hořké sousto museli spolknout při měření sil s nejhorším celkem Západní konference z Edmontonu, navíc před zraky vlastních fanoušků. Olejáři pustili Jezdce pouze k 21 střelám, v závěrečné třetině byl Viktor Fasth dokonce jedenáct minut bez zákroku.
O těsné vedení 2:1 se do té doby postaral brankou a asistencí bývalý hráč Rangers Benoit Pouliot, Ryan Nugent-Hopkins měl stejnou bilanci. Na konci utkání při soupeřově power play přidal pojistku Purcell. Pokud se Olejářům zadaří v úterý v Nashvillu, budou se z pětizápasového tripu vracet s kladnou bilancí.
V pátek Chicagu dvoubrankové vedení nad Washingtonem nestačilo. V neděli proti Chicagu si do 15. minuty Jestřábi vybudovali třígólový náskok a ten už byl dostatečný. Žraloci sice postupně snížili na 2:3, ale další dvě branky v závěru utkání zajistily svěřencům Joela Quennevillea plný bodový zisk.
Pojišťovací góly padly v rozmezí necelých tří minut (ten druhý do opuštěné klece), ještě kvalitnější rychlopalbu předvedli Blackhawks v úvodní třetině. Tři granáty vybuchly v táboře Sharks v rozmezí časů 12:00 až 14:34. Všechny odpálili domácí obránci, ačkoliv premiérová trefa Trevora van Riemsdyka bude možná po prozkoumání u videa připsána útočníkovi Krisi Versteegovi. Bez ohledu na autorství gólů bylo nicméně jasné, že Chicago doma počtvrté v řadě neprohrálo.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -