- Reklama -

Stamkos: Tampu chci dovést k titulu

- Reklama -

Loni při Utkání hvězd Steven Stamkos prohlásil, že by rád s Blesky podepsal novou smlouvu ještě před začátkem posledního ročníku svého stávajícího kontraktu. V červnu označil generální manažer Tampy Bay Steve Yzerman tento akt za prioritu číslo jedna ve své pracovní náplni pro prázdniny. Jenže ze sezóny 2015-16 je odehráno už dva a půl měsíce (či čtyřicet procent z programu základní části) a 25letý útočník je na tom stejně jako dříve.
Nelze se tedy divit, že se začínají množit spekulace, že Stamkosovy dny u Lightning jsou sečteny. Začátkem prosince plnily stránky novin články o vzájemné náklonnosti hráče a torontského klubu, jistě by se našli i další vážní zájemci o služby kanadského reprezentanta. Rodák z Markhamu se ale ohrazuje, že jeho agent stále jedná s činovníky Blesků, a popírá i rozepře s trenérem Jonem Cooperem.
„Na těch spekulacích není ani trocha pravdy. Slyšel jsem spoustu informací, které jsou mylné,“ říká v rozhovoru pro Tampa Bay Times. „Ano, doufali jsme, že se domluvíme dřív, ale v minulosti se častokrát stalo, že k podpisu smlouvy došlo až později během sezóny. Nebylo by to poprvé, letos si tím prochází i Anže Kopitar v Los Angeles. Nejsem první, kdo je v této fázi sezóny bez nové smlouvy. Uvidíme, co se stane.“
Po jarní účasti ve finále Stanley Cupu se Blesky letos pohybují na hraně postupu, ale Stamkos cítí v mužstvu potenciál zopakovat loňské tažení.
„Vždycky jsem říkal, že si představuji, jak tady vyhraju titul. Chci to. Loni jsme byli blízko. Já jsem kapitánem tohoto mužstva a chci být jeho lídrem na cestě k poháru,“ slibuje.
Zprávy o jeho rozporech s trenérem Cooperem jsou prý také uvařené z čisté vody. „Byla o nás napsána spousta článků, ale lidé, kteří mě znají a jsou blízko dění vědí, co je pravda a co ne,“ říká Stamkos. „Jak můžou novináři vědět, co se děje v šatně? Jenom spekulují. Myslí si, že přece musí být nějaký důvod, proč jsem pořád bez smlouvy. Nikdo nemá nic konkrétního, protože není o čem hovořit.“
Je vcelku pochopitelné, že pokud bude Stamkos bez smlouvy ještě pár týdnů, vzhledem k nejistému postavení Lightning v tabulce budou dohady jen sílit. Přestupové okno v této sezóně se uzavírá 29. února.
„To je pořád ještě dost času, během kterého se může stát spousta věcí,“ odtuší dvojnásobný vítěz Maurice Richard Trophy. „Až k tomu mostu dojdeme, budeme to řešit. Teď vám nemůžu dát odpověď,“ zareaguje na dotaz, zda dá svolení ke zrušení no-trade klauzule ve své smlouvě. „Ještě jsou před námi dva měsíce.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -