- Reklama -

Stanou se z Las Vegas Noční jestřábi? Foley podobnost s Chicagem odmítá

- Reklama -

Od sezony 2017–2018 se díky Las Vegas rozšíří počet účastníků na 31. Přestože byl tým z nevadské pouště přijat do rodiny NHL teprve v červnu tohoto roku, několik věcí je už teď jasných. Las Vegas bude patřit do Pacifické divize a domácí zápasy bude hrát v T-Mobile Areně, která se otevřela před čtyřmi měsíci. O konkurenceschopnost se bude starat generální manažer George McPhee, který v letech 1997 až 2014 zastával tutéž pozici u Washingtonu Capitals.
Nyní je na řadě vyřešení otázky, jaký název tým ponese. Bill Foley, majoritní vlastník lasvegaského mužstva, zpočátku preferoval označení Black Knights neboli Černí rytíři, čímž chtěl složit úctu sportovním týmům vojenské akademie Spojených států amerických, která nesou označení Army Black Knights. Vyskytly se i další návrhy – Silver Icons (Stříbrné ikony), Rattlers (Chřestýši), Aces (Esa) a Blackjacks (podle karetní hry).
Černé rytíře ale na kluzištích NHL neuvidíme. „Jméno Black Knights bylo vetováno. Jednak se nelíbilo mé alma mater West Pointu, a ještě dalším lidem, takže jsme ho smetli ze stolu,“ prozradil jedenasedmdesátiletý Foley. „Buď bude v názvu nějakým způsobem Knights, nebo jedno konkrétní zvíře, pták, které bychom mohli použít.“ Navíc dodal, že stále není jisté, zdali se tým bude jmenovat Las Vegas, nebo jenom Vegas.

 Miliardář a zakladatel týmu Bill Foley

Kvůli mužstvu London Knights z CHL nesmí Foley použít název Knights. „Ve Spojených státech by Rytíři prošli, v Kanadě ne.“ Místo toho se objevily jiné potenciální varianty – Desert Hawks (Pouštní jestřábi), Red Hawks (Rudí jestřábi), Nighthawks (Noční jestřábi) a další dvě, které Foley zatím drží v tajnosti pod pokličkou.
Následně přišla některá média s tvrzením, že ani jedna možnost s Jestřábem se neujme. Foley ale odvětil: „O Nighthawks stále uvažujeme, ale pravděpodobně nepočítáme s ostatními (názvy, které zahrnují Jestřába).“ Z původních osmnácti návrhů zůstávají tři.
Pochybnosti jméno Noční jestřábi vyvolává především kvůli velké podobnosti s Černými jestřáby ze Chicaga, Foley ale tvrdí: „Jsou to dvě naprosto odlišné věci. Nighthawks vystihuje ptáka, který žije v Las Vegas, a také stíhací letoun z lasvegaské letecké základny (Nellis Air Force Base). Podle mého je Nighthawks krásné jméno.“
Pro Foleye je název týmu důležitý. „Měl by reprezentovat Las Vegas, jeho prostředí. Pro Las Vegas by měl být unikátní, ale zároveň je potřeba přijít s takovým jménem, které lidé uslyší a řeknou si: ‚Ti chlápci jsou tvrdí. Vyhrají. Jsou oddaní.‘ Potřebujeme, aby mělo spád, aby za ním byla filozofie. A proto jsem některá jména vyřadil.“
Magazín Sports Illustrated tvrdí, že investor Foley chce mít jméno a logo týmu vybráno do začátku podzimu, aby tak merchandising nové franšízy mohl být k dispozici už v době přípravných zápasů na nový ročník kanadsko-americké soutěže. V T-Mobile Arena se totiž 7. a 8. října odehrají dva předsezonní mače, v nichž Los Angeles Kings vyzvou Dallas Stars a o den později Colorado Avalanche.

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -