- Reklama -

Steven Stamkos získal bod číslo 1 000 jako 95. hráč v historii

- Reklama -

Kapitán Tampy Bay Lightning Steven Stamkos dosáhl na mimořádnou metu. Jako 95. hráč historie NHL dosáhl na kariérní metu 1 000 bodů. A navíc jako 48. hráč v historii dosáhl této mety v dresu jediného týmu.

Jednička draftu 2008 se na tuto metu dostala po 945 zápasech základní části. Dvaatřicetiletý útočník je od roku 2013 kapitánem Tampy Bay a dovedl ji ke dvěma Stanley Cupům a celkem čtyřem účastem ve finále.

Jeho jubilejní bod přišel v pátečním zápase proti Philadelphia Flyers, když v 28. minutě utkání asistoval u branky Nicholase Paula, která vynesla vedení Blesků 2:0.

Stamkos má opět skvěle rozjetou sezonu. Sezony 2019/2020 a 2020/2021 kdy bojoval se zraněními a Lightning zvažovali jeho trejd.

- Reklama -

„Prožil si vzestupy i pády, nyní ale vidíte, jak je v posledních letech zdravý, jak skvělým hráčem je. Nebyl to pravděpodobně nejhezčí bod jeho kariéry, když jich ale nabíráte tolik, tak se vás na to historie neptá. Jsem moc rád, že jsem tenhle milník s ním mohl oslavit,“ řekl spoluhráč Stamkose Victor Hedman.

Kapitán Tampy má po 24 zápasech na svém kontě 29 bodů, které mu vynesly průběžnou druhou příčku v klubovém bodování. Se 13 brankami je nejlepším střelcem svého týmu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -